Doznajemo: Matija Posavec još uvijek neće u Sabor

Ono što se je i očekivalo i nagađalo se je obestinilo. Međimurski župan Matija Posavec (HNS) i novo izabrani saborski zastupnik još neće u saborske klupe. U pisanoj izjavi za naš portal navodi:

– Nakon održanog sastanka Predsjedništva HNS i Kluba zastupnika povodom današnje konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora, raspravljalo se i o statusima izabranih saborskih zastupnika koji imaju nespojivu dužnost, a to smo u slučaju HNS-a kolega Predrag Štromar i ja. Odlazak u Sabor podrazumijeva trenutnu ostavku na mjesto župana i imenovanje Sandre Herman obnašateljicom dužnosti županice.

Kako će HNS biti oporba i manjina u Saboru, jasno je da u ovom trenutku mogu biti puno korisniji, efikasniji i uspješniji na mjestu župana nego na mjestu oporbenog saborskog zastupnika pa sam stavio mandat saborskog zastupnika na sedmomjesečno mirovanje do završetka mandata župana koji ističe u svibnju 2017. Mirovanje mandata znači da ga u svakom trenutku mogu aktivirati.

Unatoč tome bit ću član Kluba zastupnika HNS-a u Saboru, sudjelovati na saborskim odborima te kao župan surađivati s novom hrvatskom Vladom u realizaciji važnih projekata za Međimurje. Stavove, prijedloge i inicijative u moje ime će zastupati i predlagati gospođa Bernarda Topolko (HNS)iz Strahoninca – stoji u izjavi za naš portal.

Novi, deveti saziv Hrvatskoga sabora, izabran 11. rujna, okupit će se danas na prvom zasjedanju na kojemu bi za svog novog predsjednika trebao izabrati čelnika Mosta Božu Petrova i time se konstituirati. Uz Bernardu Topolko, Međimurje će u novom sazivu Hrvatskog sabora zastupati Darko Horvat (HDZ), Stjepan Kovač (SDP) i Branimir Bunjac (Živi zid).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije