FOTO Dan neovisnosti obilježen i u Donjem Vidovcu i Goričanu

Dan neovisnosti, 8. listopada obilježen je i u Donjem Vidovcu paljenjem svijeće pri spomen obilježju hrvatskih branitelja, a ŠRD ‘Mrena’ Donji Vidovec je tom prigodom bilo organizator klupskog natjecanja.

Na ugodnom suncu uz izvrsno pečene ribe bilo se lijepo družiti te prisjetiti velike žrtve hrvatskih branitelja u nametnutom ratu i velikosrpskoj agresiji.

– Ratnici iz Donjeg Vidovca dali su svoj doprinos stvaranju neovisnosti ovo je prigoda izraziti poštovanje njihovoj žrtvi, a naročito se sjećamo onih koji su dali najvrjednije, svoj život za domovinu- istaknuo je općinski načelnik Josip Grivec.

U Goričanu predstavnici općine, branitelja i udruga obilježili Dan neovisnosti

U Goričanu je svečano obilježen Dan neovisnosti paljenjem svijeća kod spomenika branitelja domovinskog rata. Općinski načelnik Mario Moharić, minutom šutnje za pale branitelje, podsjetio je na sudbonosnu odluku Hrvatskog Sabora na današnji dan 1991. godine kada je donesena odluka o prekidu svih državnopravnih sveza sa bivšom Jugoslavijom. Zahvalio je prisutnima na odazivu na obilježavanje povijesnih datuma naše domovine po čemu smo nažalost jedna od rijetkih općina.

Predsjednik braniteljske udruge Mladen Magdalenić obratio se prigodnim riječima okupljenim, prisjećajući se ratnih operacija koje su se tada odvijale na Baniji i Kordunu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije