Selnica: Studentima poziv da se prijave za natječaj za stipendije

Općina Selnica raspisala je Natječaj za dodjelu studentskih stipendija u akademskoj 2016./2017. godini, a glavi kriteriji za dodjelu stipendija su, prebivalište na području općine Selnica, uspjeh u učenju i socijalni status podnositelja prijave.

Natječaj je otvoren do 31. listopada, a kako je danas prvi radni dan u ovom mjesecu molbe će se ustvari podnositi od danas pa do kraja mjeseca. Prema riječima općinskog načelnika Ervina Vičevića, do danas (ponedjeljak 3. listopada 2016.) nije zaprimljena niti jedna zamolba ili prijava na natječaj, ali je bilo telefonskih upita studenata koji se spremaju napisati ih i poslati na adresu Općinske uprave Selnica.

O rezultatima natječaja podnositelji zamolbi biti će obaviješteni u roku od 8 dana, a potom će s odabranim studentima i njihovim roditeljima ili starateljima, općina zaključiti Ugovor o pravima i obvezama za vrijeme prava na korištenje stipendije. Minulih godina iznos stipendije bio je 300 kuna bez obzira na mjesto studiranja, a koliki će biti ovogodišnji iznos zavisi o broju zamolbi kao i o novcima u općinskom proračuna.

Načelnik općine Ervin Vičević, poziva studente da se prijave na natječaj, jer općina želi pomoći mladima u višem i visokom obrazovanju sa željom da po završetku studija posao dobiju na području općine ili Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije