Nakon potpisivanja ugovora vlasnici odustali od prodaje Šampiona

Slijedom događanja vezanih uz kupnju nekretnina diskoteke ‘Šampion’ za rekonstrukciju i izgradnju Multimedijskog i sportsko rekreacijskog centra Općine Domašinec uz dogradnju sportske dvorane oglasio se načelnik Dragutin Lisjak. Njegovo priopćenje prenosimo u nastavku:

1. Općina Domašinec je dana 07.09.2016. godine temeljem zakona i drugih pozitivnih propisa na 16. sjednici jednoglasno donijela Odluku o stjecanju (kupnji) nekretnina za provedbu projekta izgradnje Multimedijskog i sportsko – rekreacijskog centra Općine Domašinec, te Odluku o provedbi projekta izgradnje Multimedijskog i sportsko – rekreacijskog centra Općine Domašinec.

(Obrazloženje kada je odluka sukladno zakonu i statutu donesena jednoglasno): Zakonski je svaka odluka donesena jednoglasno onda kada je na sjednici općinskog vijeća nazočna većina vijećnika i kada od te nazočne većine svi vijećnici glasuju «ZA». U konkretnom slučaju na 16. sjednici Općinskog vijeća Općine Domašinec održanoj dana 07.09.2016. godine, od ukupno 11 vijećnika koliko ih je u Općinskom vijeću Općine Domašinec na sjednici bilo je nazočno 6 vijećnika što čini natpolovičnu većinu (kvorum) od broja 11. Svih 6 vijećnika glasovalo je «ZA» donošenje predmetnih odluka, te su odluke zakonski donesene jednoglasno).

2. Općinski načelnik Općine Domašinec nakon proteka 8 dana od donošenja Odluke navedene pod točkom 1. ovog priopćenja, sukladno odluci Općinskog vijeća, ovlastima općinskog načelnika koje proizlaze iz zakona i Statuta Općine Domašinec i obvezi provođenja odluka Općinskog vijeća, sa prodavateljima nekretnina (zgrade i zemljišta) kod javnog bilježnika potpisao ugovor o stjecanju (kupnji) nekretnina za izgradnju budućeg Multimedijskog i sportsko – rekreacijskog centra Općine Domašinec.

(Obrazloženje uz ovlasti i obveze općinskog načelnika): Sukladno članku 39. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalno) samoupravi, Narodne novine broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13 i 137/15, u općini općinski načelnik, u gradu gradonačelnik i u županiji župan je izvršno tijelo jednice lokalne samouprave. Izvršno tijelo u Općini Domašinec je općinski načelnik koji je dužan provoditi odluke Općinskog vijeća Općine Domašinec jer su za njega obvezujuće.

3. Slijedom svih događanja, napisa, dezinformiranja građana, vrijeđanja i komentara kroz medije, prodavatelji (vlasnici) nekretnina disko kluba «Šampion» dana 19.09.2016. godine od općinskog načelnika Općine Domašinec izričito zahtijevaju raskid već zaključenog i od strane javnog bilježnika ovjerenog ugovora.

Poštujući izričitu volju i zahtjev vlasnika nekretnina (članak 2. i 3. Sporazuma o raskidu ugovora o kupoprodaji) i razloge iz kojih Općini Domašinec zbog svih događanja ne žele prodati svoje privatne nekretnine, ugovor je sporazumno raskinut zaključivanjem Sporazuma o raskidu kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika.

4. Zaključak općinskog načelnika:

Općina Domašinec nije vlasnik nekretnina (glavna i pomoćna zgrada) = 1.544 m2 neto površine, 6.000 m2 asfaltiranog zemljišta što bi uz postojeći park (vlasništvo Općine Domašinec) od 5.000 m2 činilo ukupno11.960 m2 zemljišta za izgradnju Multimedijskog i sportsko rekreacijskog centra Općine Domašinec s dogradnjom sportske dvorane, vanjskih sportskih terena, dječjeg zabavnog parka, parka za rekreaciju i odmor građana, niti svega onoga drugoga u sklopu projekta za što su osigurana i planirana financijska sredstva u Proračunu Općine Domašinec, mogućnosti sufinanciranja od strane domaćih fondova i fondova Europske unije, bez da građani moraju na bilo koji drugi način sudjelovati u financiranju planirane investicije.

Ovaj projekt iz svima poznatih razloga, a posebice što vlasnici nekretnina ne žele Općini Domašinec prodati svoje vlastite nekretnine, neće se provesti. Isto tako neće biti planirane solarne elektrane s planiranom prosječnom godišnjom proizvodnjom od 160.000 kW električne struje koja bi bila napajala javnu rasvjetu Domašinca i Turčišća, zgradu Multimedijskog i sportskog centra, zgradu Općine Domašinec i Društveni dom u Turčišću, potrošnju objekata nogometnih klubova, dobrovoljnih društava, te groblja Domašinec.

Općina Domašinec trenutno nema druge lokacije na kojoj bi se planirani projekt mogao ostvariti jer je svoju nekretninu od cca 10.000 m2 darovala Osnovnoj školi Domašinec koja 7 godina na projektu školske sportske dvorane nije napravila ništa.

Zahvaljujem se svim građankama i građanima Općine Domašinec koji su podržavali prijedlog ovog projekta i koji su shvatili da bi Općina Domašinec dobila jedan novi sadržaj od općeg značaja za zajednicu i bodrili nas u našem nastojanju realizacije projekta. Hvala i onim građankama i građanima koji nisu podržavali projekt, očito su imali svoje razloge.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije