Novinarka Nove TV postizborne reakcije potražila i u Međimurju

Nešto se sinoć dogodilo s Provjerenim Nove TV, inače važnom emisijom u kojoj su tijekom godina emitirane neke zbilja impresivne istraživačke priče. No, u jučerašnjem izdanju, u priči o hrvatskim biračima van velikih gradova, novinarka Barbara Golja pokušala je, valjda, biti duhovita. Ali prilog joj baš i nije ispao smiješan. Mi smo se, nakon što smo ga odgledali, osjećali kao da smo upravo ismijavali neke ljude koji, eto, žive u zabiti.

O aktualnoj političkoj slici Hrvatske reporterka je razgovarala s ljudima u Imotskoj krajini, tradicionalnom uporištu HDZ-a, te u Međimurju u kojem je SDP na netom održanim izborima odnio većinu glasova, piše Telegram.hr

Imoćani slijepo slijede HDZ

Prve postizborne reakcije dobila je od jedne starije žene koja je mumljala nešto kako je: “Milanović zagadio i nebo i zemlju, sve je zagadio”. Pa je uzela izjavu od čovjeka koji bi “glasao za HDZ i da pokrade sve” pa je nakon njegove izjave montirana scena žene koja svoje kokoši naziva Hrvatima.

Novinarka je zatim jednu gospođu uporno pokušavala natjerati da joj objasni što je PDV – a gospođa evidentno ne zna što je PDV – pa se u jednom trenutku u kadru pojavio čovjek bez košulje i tako dalje.

Stereotipna glazba u podlozi

Da se radi o zaostaloj sredini sugerirale su i slike pustih ulica, neobnovljenih kuća ili zapuštenih polja. Kao glazbena podloga puštena je ojkavica koja, kao, naglašava arhaničnu scenu.

Međimurci su prikazani u nešto, ne puno, boljem svjetlu, a dok su govorili pratila ih je pjesma Vehni, vehni fijolica čiji je cilj, vjerojatno, bio podcrtavanje teze da je sjever Hrvatske u zbog rezultata u postizbornoj depresiji, prenosi Telegram.hr.

Novinarka Nove TV u Međimurju je posjetila Čakovec i Pribislavec gdje je uzela izjave građana, a video možete pogledati ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije