GV M. Središće: Upozoreno na spaljivanje guma, plastike i drugog otpada

– Svjedoci smo da svaku večer u našem gradu zaudara na spaljene gume, plastiku i drugog otpada, što onečišćuje zrak i čini ga karcerogenim što je i dokazano, rečeno je na Aktualnom satu.

Pod predsjedanjem svog predsjednika mr. sci. Miljenka Cmrečaka, Gradsko vijeće Grada Mursko Središće jučer je održalo je svoju 18. sjednicu na kojoj je nakon Aktualnog sata na kojem je bilo govora o ugroženosti zdravlja ljudi zbog zagađenosti zraka od spaljivanja guma, plastike i drugog otpada po gruntovima i šumarcima.

Od gradonačelnika i komunalnog redara zatraženo je da ozbiljno shvate ovo upozorenje, ako i ono navezano uz ‘tehnološke vode’ koja se iz Lendave ulijeva u Muru i druge probleme vezane na zagađenje prostora i okoliša. Zatim je predstavljena ‘Strategija ukupnog razvoja Grada Mursko Središće za razdoblje 2015.-2020. godina’. Riječ je o vrlo opsežnom gradivu koje je izradila Razvojna agencija REDEA iz Čakovca.

Vijećnici su potom donijeli Odluku o polugodišnjem obračunu ovogodišnjeg proračuna koji je na prihodovnoj strani ostvaren u iznosu od 9.673.977 kuna. Rashodi su ostvareni u iznosu od 7.840.550 kuna. Donesena je i Odluka o izmjenama i dopunama proračuna za ovu godinu, kao i druge odluke vezane uz proračun. Izmjenama, Proračun grada za 2016. godinu smanjuje se za 1.899.000 kuna.

Gradonačelnik Dražen Srpak podnio je Izvješće o svom radu od 01.siječnja do 30. lipnja ove godine, a podnio je i 3 amandmana koji se odnose na MO Štrukovec, Romsko naselje Sitnice i na aktivnosti ‘Međimurska slastica’.

Vijeće je odlučilo dimnjačaru Radovanu Zveru iz Strahonica povjeriti obavljanje dimnjačarskih poslova i usluga za naredno četverogodišnje razdoblje.

Vijeće je donijelo Odluku o izmjenama Odluke o porezima grada, te je upoznato s Izvješćem o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Mursko Središće za 2015. godinu. Zanimljivost sjednice je što su sve odluke donesene jednoglasno, što se na sjednicama središćanskog Gradskog vijeća ne događa često.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije