Sandra Herman: Dijete vrijedi više od tisuću eura

Sandra Herman, treća na listi broj 2 Koalicije za Premijera oglasila se priopćenjem koje prenosimo u nastavku:

‘Nitko nema ništa protiv 1 000 eura, ili neku drugu malo manju ili malo veću svotu za novorođeno dijete, što neke od stranaka obećavaju u kampanji za parlamentarne izbore, no svi će se sasvim sigurno složiti da dijete vrijedi puno više. Država je dužna provesti čitav niz mjera pronatalitetne politike kako bi se mladim ljudima omogućili uvjeti za zasnivanje obitelji, odgoj i školovanje djece.

Prije svega, roditelji moraju imati siguran posao kako bi mogli stvoriti sigurnu egzistenciju sebi i svojoj djeci, pri čemu je od neupitnog značaja rad na neodređeno vrijeme. Ugovorom o radu na neodređeno vrijeme, s minimalnom plaćom od 3.500 kuna, stvaraju se uvjeti za podizanje kredita , stambeno zbrinjavanje, osiguravanje egzistencije i nestaje strah kod mladih roditelja od gubitka posla zbog bolovanja, rodiljnog dopusta i slično.

Mladim majkama potrebno je osigurati rodiljnu naknadu u punom iznosu za svih 12 mjeseci, u svakoj pa i najmanjoj sredini izgraditi dječji vrtić, sufinanciran za prvo a potpuno besplatan za više od jednog djeteta. Svim učenicima osnovnih i srednjih škola potrebno je osigurati besplatan prijevoz i udžbenike te omogućiti produženi boravak u školi. Kako bi se naša djeca što bolje i kvalitetnije pripremila za tržište rada potrebno je uvesti obavezno i potpuno besplatno srednjoškolsko obrazovanje te besplatno visokoškolsko obrazovanje uz sistem vaučera i povezivanje obrazovanja i gospodarstva.

Ključnim projektom, brzom prugom Zagreb-Čakovec, za koji se upravo REFORMISTI posebno zalažu, omogućilo bi se našim studentima da za samo 50 minuta stignu vlakom iz Čakovca u Zagreb, što bi im dodatno pojednostavilo i pojeftinilo troškove studija a svima nama učinilo dostupnijim mnoge gospodarske, zdravstvene, kulturne i društvene sadržaje i usluge.

Potrebno je konačno zakonski riješiti status roditelja njegovatelja, ubrzati i pojednostaviti procese posvojenja djece te profesionalizirati udomiteljstvo. Djeci s poteškoćama potrebno je osigurati usluge rane dijagnostike i intervencije te trajno riješiti pitanje pomagača u nastavi i predškolskom odgoju, kako roditelji i njihova djeca ne bi pred početak školske godine uvijek iznova strepili hoće li biti dovoljno dobre volje i novaca da se njihovom djetetu osigura prijeko potrebna pomoć.

Osobama s invaliditetom potrebno je osigurati potpunu integraciju u društvu te poticati njihovo zapošljavanje. Udrugama civilnog društva, čiji projekti su od iznimnog značaja za čitavu zajednicu, a osobito za ranjive skupine u društvu, potrebno je osigurati više financijskih sredstava za rad i realizaciju projekata, te zakonski pojednostaviti poslovanje.

Mi ovdje u Međimurju smo itekako svjesni svih ovih problema, a sigurna sam i da za njih imamo rješenja. No, najveći problem je u tome što se sa 90% naših poreznih prihoda upravlja iz Zagreba, i za naše projekte i rješenje naših problema izdvaja vrlo malo a često i apsolutno ništa. Međimurci su oduvijek bili vrijedni i marljivi ljudi, koji znaju kako raspolagati novcem, zato međimurski penez nek ide v međimurski žep.

Drage Međimurke, dragi Međimurci glasajmo na ovim izborima za SEBE i za MEĐIMURJE!!! Glas za REFORMISTE glas je za naše MEĐIMURJE!!!’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije