Zebanec Selu mogla bi se dogoditi katastrofa

Na 20. sjednici Općinskog vijeća Selnica između ostaloga ukazano je na gotovo neodrživo stanje prometnica, te kanalizacijskih, vodovodnih i plinskih instalacija u dijelu naselja Zebanec Selo.

Općinski vijećnik Vladimir Hrženjak kazao je: – ‘Kraj moje kuće u Zebanec Selu po cesti su velike grabe po asfaltu. Kanalizacija se spustila čak 40 centimetara od razine prometnice, a spustila se i cijev plinskog voda, te da dolazi do nastajanja klizišta.

Meni se cijeli brijeg povlači, nastaje klizište, a smatram kako je tome razlog preopterećenje ceste prometovanjem pretovarenim teškim kamionima i kako se boji da može doći do pucanja plinske cijevi što bi izazvalo katastrofalne posljedice’.

Predsjednik Općinskog vijeća Radovan Zadravec, kazao je kako je riječ o Županijskoj cesti koja ima klizišta sve do Plešivice, te da će općina o problemima izvijestiti Županijsku upravu za ceste i Međimurje plin, jer općina nije kompetentna intervenirati na otklanjanju ovih očito velikih problema.

Općinski načelnik Ervin Vičević kazao je kako je do sada na ove adrese poslano puno dopisa, ali ništa se nije postignulo, ali poslat će se još jedan dopis.

Vijećnik Hrženjak ukazao je i na zapuštenost takozvanoj ‘Jonkačevog puta’ i zatražio intervenciju komunalnog redara. Vijećnica Marina Šoštarić pak je kazala kako ona ima vikendicu na ‘Jonkačovom bregu’ i da njezina obitelj sama uređuje prilaz do vikendice, pak bi mogli i drugi.

Dodala je kako je u vrijeme kada je općina imala ljude na javnim radovima stanje bilo puno bolje, jer su oni prolazili cijelim područjem i počistili područje uz putove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije