MDS predstavio Međimursku putovnicu u Kotoribi

Članovi Međimurskog demokratskog saveza nastavili su s akcijama predstavljanja Međimurske putovnice, simboličnog prikaza Izbornog programa MDS-a.

Nakon sajmišta u Čakovcu i tržnice u Prelogu, Međimurska putovnica je u subotu,predstavljena i na tržnici u Kotoribi. Mještani Kotoribe izrazili su zanimanje za Međimursku putovnicu, a mnogi od njih dobili su i svoj primjerak kao i ružu od papira Terezije Pavlic iz Svete Marije.

Predsjednik MDS-a Željko Pavlic izrazio je zadovoljstvo interesom za Međimurskom putovnicom koja zapravo predstavlja Izborni program MDS-a i dio je novog vizualnog identiteta MDS-a, tako da su njoj prilagođeni i neki stranački dokumenti, iskaznice, koji dobivaju obrise putovnice.

Predsjednik Željko Pavlic još je i dodao: – Koristeći obris i naziv putovnice , znači dokumenta vezanog uz neki zaokruženi identitet i pripadnost tom identitetu, izražavamo želju da Međimurje, u okviru regionalnog sustava u Republici Hrvatskoj, ostvari najviši stupanj regionalne autonomije i time što manju ovisnost o centralnoj vlasti. Na taj način sačuvat će se međimurski identitet, koji su Međimurke i Međimurci stoljećima čuvali i na koji su ponosni.

I zbog toga na ove izbore izlazimo samostalno, sa svojom listom na kojoj je, za razliku od drugih stranaka, na prvom mjestu Međimurec i na kojoj je svih 14 kandidata iz Međimurja.

Mještane Kotoribe zanimalo je i kako poboljšati uvjete života u manjim mjestima kao što je Kotoriba. – Najbolje rješenje za to je decentralizacija. Spuštanje financijskih sredstava i ovlasti na naše općine, gradove i županije. Pravedno je da što više sredstava ostane tamo gdje se i zarađuju, a sami mještani i lokalne vlasti najbolje znaju gdje će uložiti ta sredstva.

Hrvatska je visoko centralizirana država, koja kontrolira 90% svih rashoda, tako da su naše općine, gradovi i županije ovisne o centralnoj državi, a to treba promijeniti – istaknuo je predsjednik MDS-a, Željko Pavlic. MDS nastavlja sa svojim akcijama prezentacije Međimurske putovnice, a prva akcije bit će u ponedjeljak, 22. koloovza 2016. g. na sajmištu u Svetom Martinu na Muri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije