Svi na maturalni ples u organizaciji Zajednice žena Katarine Zrinski

Šezdesetak maturanata čakovečkih srednjih škola, slabijeg materijalnog statusa i ove je godine uz financijsku potporu HDZ-ove Zajednice žena Katarina Zrinski i donatora išlo na maturalni ples. Jedinstvena je to akcija koja se provodi već šestu godinu, kazala na prigodnoj konferenciji za novinare kojoj su bili nazočni i pojedini ravnatelji čakovečkih srednjih škola, predsjednica Zajednice, žena Katarina Zrinski ujedno i članica nacionalnog Nadzornog odbora HDZ-a, Sunčana Glavak.

-Sretna sam, nastavila je Glavak, što je tom akcijom do sada, kroz šest godina obuhvaćeno gotovo 600-tinjak djece, čiji roditelji zbog teške socijalne situacije nisu u mogućnosti platiti maturalnu večer, a to je događaj koji se pamti čitav život. Isto tako, želim izraziti zahvalnost onima koji su prije šest godina vjerovali u našu akciju, jer je jedinstvena u Hrvatskoj.

Završetak srednjoškolskog obrazovanja i ono što je na kraju školovanja važno svakom maturantu, maturalni je ples. U svom razmišljanju, nismo htjeli da itko budu uskraćen za taj ples koji svima toliko znači.

Ravnatelj Tehničke škole Čakovec Dražen Blažeka također je iskazao svesrdnu zahvalu takvoj akciji istaknuvši da je sama gesta nemjerljiva jer kad se netko sjeti takve djece to njima puno znači.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije