Grad Mursko Središće rebalansom proračun povećao za 661 tisuću kuna

Pod predsjedanjem svog predsjednika Miljenka Cmrečaka, Gradsko vijeće Grada Mursko Središće održalo je svoju 17. sjednicu, posljednju pred ljetni odmor.Vijeće je donijelo Odluku o izmjenama i dopunama Gradskog proračuna za 2016. godinu koji je rebalansom utvrđen na iznos od 27.399.000 kuna, što je za 661.500 kuna povećanje u odnosu na izvorni proračun.

Rebalansom su povećane stavke za sanaciju odlagališta komunalnog otpada ‘Hrastinka’ i izgradnju ulice Antuna Mihanovića. Novci su pristigli iz državnog proračuna, pomoći države te dobiti Međimurje plina. Vijeće je Spomenki Cilar, ravnateljici Dječjeg vrtića ‘Maslačak’ Mursko Središće na prijedlog njegovog Upravnog vijeća utvrdilo puno radno vrijeme, zbog povećanog broja polaznika i većeg obima poslova.

Donijeta je i Odluka o deponiranju slobodnih novčanih sredstava koja će se na jednu godinu deponirati u Privrednoj banci Zagreb uz kamatnu stopu od 1,25% godišnje depozita do 2.000.000 kuna. Vijećnici su donijeli Odluku o porezima grada kojima su kao porezi grada utvrđeni porez na potrošnju, na kuće za odmor, na tvrtku ili naziv te porez na korištenje javnih površina.

Prihvaćen je Prijedlog motrenja, čuvanja i ophodnje otvorenog prostora za vrijeme ovogodišnje žetvene sezone radi osiguranja protupožarne zaštite. Na Aktualnom satu gradonačelnik Dražen Srpak vijećnike je izvijestio o događanjima između dviju sjednica te odgovorio na kratka pitanja vijećnika, koji su spremni za odmor i stanku do jesenske sjednice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije