Željko Balog: Nisam nestao, nalazim se u Njemačkoj na liječenju

Nedavno smo pisali o tomu kako se u Općini Pribislavec pitaju kamo je nestao Željko Balog, zamjenik općinske načelnice iz redova romske nacionalne manjine. Načelnica Višnja Ivačić,tom je prigodom kazala kako je dotičnom gospodinu teško ući u trag s obzirom na to da se svi službeni dopisi i pozivi upućeni na njegovu adresu vraćaju s povratnicom na adresu Jedinstvenog upravnog odjela Općine Pribislavec.

Željka Baloga uspjeli smo ‘pronaći’ u Njemačkoj, iz koje nam se javio kratkom porukom da nije nigdje nestao, već je tamo na liječenju!?. Na pitanje zbog čega se nije barem telefonski javio načelnici, odnosno zašto ga nema na radnom mjestu (za koje prima osobni dohodak i neto iznosu od oko 3.500 kuna), Balog kaže da će sve objasniti kada se uskoro vrati U Hrvatsku.

Balogu za ‘sve ovo što se događa’ očito krivi svi osim njega

Ono što je stiglo na adresu naše redakcije, a koliko smo upoznati i na e-mail adresu međimurskog župana Matije Posavca, kao i Ibrahima Gušanija iz Nacionalne koordinacije Vijeća romske nacionalne manjine te na adrese nekoliko europskih institucija, je poduža reakcija Balogovog viđenje romske situacije u Međimurju pod naslovom – Apel zbog opstrukcije legitimno izabranog vodstva Roma, koji prenosimo u cijelosti, bez prethodne lekture:

‘..Uvazena gospodo,
Ja sam Zeljko Balog predsjednik sam gore navedene romske organizacije te obnasam i niz drugih odgovornih funkcija kao sto je jedna od njih zamjenik opcinske nacelnice Pribislavec.
Sto se tice opcine Pribislavec ja nisam nestao iako bi to mnogima bila poslastica.Suradnja sa nacelnicom nije moguca ne mojom krivicom ,jer problemi u naselju su necija politicka hrana koju nebi moj zeludac nikada probavljao.

Ako suradnja postoji sa g. Slavicom Toplek koja je zamjenica predsjednika opcinskog Vijeca i participira u zakonodavnoj vlasti JLS-e a znate svi a mediji su to zataskali da je ista g. Vukovicu slomila kljucnu kost metalnom sipkom i navodno mu je namirila odstetni zahtjev,,,,zasto nebi i samnom suradjivala kada sama zna da nikada nisam a niti necu podrzavati sve sto cu navesti u ovome apelu?Ja ne zelim ovositi o socijalnoj pomoci nakon zavrsetka mojega mandata pa stoga iskreno radim na tome da pronalazim posao jer je to za mene u hrvatskoj nemoguca misija.
No vracam se uskoro cim zavrsim sa lijecenjem valjda mi to pravo necete uskratiti barem ne u Njemackoj…

Od samog stupanja na te funkcije pa do danas osjecamo se ugrozenim, izlozen sam politickom progonu kako ODO-CAKOVEC tako i pojedinih politicki motiviranih djelatnika policije koji me sustavno politicki proganjaju kako mene tako i moju obitelj pa i moje suradnike.
Procelnik u zupaniji medjimurskoj g. Branko Susec jedan je od aktera koji preko svojih kanala a ranije je bio zaposlen u policiji pa u suradnji sa ostalim institucijama ukljucujuci i saborskog zastupnkika g.Veljka Kajtazija idu do beskonacnosti do totalnog unistenja i rusenja svih temeljnih i ljudskih prava covjeka. Ja nisam dao svoj mandat na raspolaganju osim sto sam dao ovlasti mojemu zamjeniku g. Miloradu Mihanovicu da zastupa i predstavlja Vijece u mojem odsustvu.

Trenutno se nalazim u Njemackoj na lijecenju i za svo vrijeme g.Susec okupljajuci oko sebe kriminalce kao sto je Matijas Orsos osmisljuje plan i rovari romsku zajednicu , te na takav nacin dovodi u pitanje demokratska nacela izbora i ustavnih prava nacionalnih manjina u RH-oj.

Molim vas da provjerite u samome Ministarstvu Uprave tko to rovari i osporava izdavanje rjesenja o registraciji jedino nama u medjimurju i koji su sve propusti samo uz Vijece romske nacionalne manjine medjimurske zupanije.

Takodjer molim sve navedene institucije pa i vrh stranke HNS:::gospodju Pusic da preuzme odgovornost za nacionalnu stetu koju nam nanose njezini clanovi stranke. Mi nemamo kao romska zajednica protiv niti jedne politicke opcije u RH-oj ali je ociti da se neke politicke stranke mjesaju u nas demokratski izbor . Svako daljnje maltretianje ignoriranje i suradjivanje sa kriminalcima kao takozvanim suradnicima saborskog zastupnika g. Veljka Kajtazija i g. procelnika g. Branka Suseca smatramo opcim ATAKOM na moju osobnost ,moju obitelj i legitimno izabrane clanove Vijeca.

Molim vas da pod hitno poduzmete sve mjere kako biste sprijecili ovaj politicki progon zbog kojega cemo biti primorani podnijeti neopozive istavke na sve funkcije koje obnasamo i to zbog ovih razloga: politicki teror, politicki progon,temeljna i ljudska prava moja osobno i moje obitelji. Takodjer vas molimo da se aktivno ukljucite u razotkrivanje razloga zbog cega se provodi ovolika hajka !

Jedan od najvecih razloga su i mnogostruke prijave protiv saborskog zastunkika g. Veljka Kajtazija od strane raznih romskih organizacija od kojih se nista nije rasvjetlilo gdje su zavrsili silni milijuni koje je iz proracuna RH-e dobio na ime njegove Udruge i ostalih njegovih Udruga za sto je svim relevantnim institucijama dostavljeno kilogram i tristo grama dopisa i dokaza koji se nalaze u Vladinom povjerenstvu za sprecavanje sukoba interesa kod g. Dalije Oreskovic. Osnovano sumnjam da se vrsi i jedna politicka osveta na mene zbog presude Evropskog suda za ljudska pava iz Strasbura u slucaju Orsos protiv RH-e, sto smatram da je ista donesena protiv mene osobno i moje obitelji samo zbog toga sto sam i tada u tjeku procesa obnasao odgovorne funkcije u zupaniji i na razini RH-e.

Napominjem i obavjestavam IZVANRASPRAVNO VIJECE EVROPSKOG SUDA ZA LJUDSKA PRAVA -STRASBUR da se ni nakon presude nije nista promjenilo vec da se je unatoc svemu broj odvojenih razrednih odjela znatno povecao pa cak postoje i skole u kojima nema neromskih ucenika vec su samo romi.Jedan od tadasnjih ravnatelja u O:S:Orehovica bio je upravo i g. Susec koji je tamosnje rome prisilio da odustanu od tuzbe tako da situacija bude jasnija.

Sve se to pripisuje meni i zato ovaj apel upucujem na znanje i svim ostalim Europaralemantarnim zastupnicima ukljucujuci i predsjednika Parlamenta, kao i svim odgovornim osobama u Drzavi :predsjednici g. Kolindi Grabar Kitarovic, predsjedniku Sabora RH-e,pemijeru i drugima.

Uz duzno postovanje prema svim institucijama pozivam vas da pod hitno reagirate zbog sigurnosnih razloga jer je situacija u medjimurju iz dana u dan sve nesnosljivijja . U medjimurskoj zupaniji ima 12 romskih naselja i oko 10 000 Roma sto je najveci postotak no u cijeloj htvatskoj.

U tim romskim naseljima vlada opci kaos ….i sve neprihvatljive civilizacijske norme kao da je to bivsi Teksas a sve je doslo upravo zbog toga sto smo ignorirani u svim segmentima kao legitimo izabrani predstavnici. Unatoc izuzetnoj dobroj komunikaciji i suradnji sa zupanom g. Matijom Posavcem i g. Mladenom Mezgom problemima nikad kraja.
Molim vas da se svi aktivno ukljucite jer ce danas sutra za sve biti kasno uzimajuci u obzir silni milijuni za romske projekte utrosenih u integraciju i socijalizaciju pa obrazovanje i infrastrukturu roma …napredak nije vidljiv na terenu nikako.

Koliko god smo ulagali napore da se u getoiziranim romskim naseljima uvede zivot bili smo izolirani jer su projekti bili u prvome planu a romska zajednia je na terenu bila prepustena sama sebi tako da predvladava : nerad ,,,nezaposlenost, droga, alkohol ,,,kriminal i nasilje koje se uveliko odrazava na vecinski dio stanovnistva.

Cinjenicno stanje na terenu je potpuno drugacije od raznih izvjestaja o uspjesno provedenim projektima tako da je i to jedan od razloa sto se prikrivaju cinjenice koje sam djelomicno naveo.

Unaprijed vam se ljubazno zahvaljujem i sve vas pozivam na moralnu i ljudsku pa i profesionalnu odgovornost te ocekujem da mi se povratno obratite na gore navedeni E-mail o poduzetome…
Uz stovanje…

V.r. Zeljko Balog .’

Toliko od Željka Baloga, a o tome jesu li zaista za situaciju u kojoj se danas nalazi većina Romi krivi svi, osim samih Roma, pokušat ćemo saznati kroz temu koju uskoro pripremamo pod nazivom – Želi li Romi u Međimurju uistinu biti integrirani u društvo u kojem žive.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije