U Selnici veliki problemi s nogometnim igralištima i zonom

Na 16. sjednici Općinskog vijeća Selnice, vijećnik Dragutin Bohnec je postavio pitanje legalizacije igrališta NK ‘Mladosti’ Selnica, rekavši kako je prijašnji općinski načelnik Anđelko Kovačić, na klupskoj skupštini 2012. godine kazao kako je legalizacija obavljena te da je igralište i objekt u vlasništvu kluba.

Bohnec kaže kako se sada ‘po selu priča’ da ništa Kovačić nije učinio i da je vlasništvo igrališta i klupskih prostorija dvojbeno.

– Istina je i najviše je svime šokirana Uprava NK ‘Mladosti’ koja je vjerovala kako je sve riješeno, a to nije tako, legalizirani su samo objekti (svlačionice, sanitarije, šank, zapisnički ured….), a dio igrališta je privatno vlasništvo. To se zna već 17 godina, ali nije učinjeno baš ništa i sada se mi s time moramo baviti. Stupio sam u kontakt s vlasnikom parcele na kojoj je dio igrališta i vjerujem kako se taj problem riješiti, a stajat će nas ne malih 150.000 kuna.

Problema ima i s drugim okolnim parcelama koje su stavljene u Gospodarsku zonu, a sada su upitne, što je rezultat slabe kontrole kod izrade DPU od strane bivše općinske vlasti. Zbog neriješenih pitanja sa zemljištem potencijalni su investitori počeli odustajati od gradnje proizvodnih hala, pa je tako tvrtka ‘Krištofić’ iz Zebanca pronašla svoje mjesto u susjednom Murskom Središću, a mogla je biti kod nas, da je prijašnji načelnik vodio više brige po pitanju ispravnosti Gospodarske zone u Selnici.

Sada Krištofić od nas traži povratak novca kojeg je uložio, pojasnio je općinski načelnik Ervin Vičević, dodavši kako legalizacija igrališta nije obavljena u Donjem Koncovčaku i Zebancu. Najveći problem je Zebanec gdje se cijelo igralište nalazi na državnom zemljištu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije