Dani Grada Mursko Središće

Cmrečak emotivno, a Srpak pobjedonosno o svojem gradu.

Dolaskom uzvanika, gostiju i prijatelja na novo gradilište stambenog bloka u ulici Josipa Šajnovića, u petak 13. svibnja 2016. započela je proslava ,Dana grada Mursko Središće’. Potom je na prostoru ispred Doma kulture otkrivena skulptura ‘Slobodna forma’, nakon čega je u obnovljenoj dvorani bivšeg Kina ‘Rudar’, a danas ‘Centra za kulturu’ započela Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće.

Nakon što je Mirko Švenda-Žiga veličanstveno otpjevao državnu himnu ‘Lijepa naša Domovino’, a Pjevački zbor KUD-a ‘Mura‘ središćansku radosnicu ‘Središće grod’ za govornicu je došao Miljenko Cmrečak, predsjednik Gradskog vijeća koji je pozdravio goste i uzvanike predvođene ministrom gospodarstva i poduzetništva Darkom Horvatom, a potom u vrlo emotivnom govoru podsjetio što je Kino ‘Rudar’ a danas CZK značio za Mursko Središće. Kazao je kako se grad posljednjih dvadesetak godina razvija polako ali onako kako to žele čelnici grada, ali i njegovi žitelji.

Gradonačelnik Dražen Srpak za razliku od Cmrečaka pobjedonosno je kazao kako treba biti ponosan na ono što je učinjeno, poglavito u posljednje vrijeme, te je najavio projekte koji će kada budu dovršeni grad učiniti itekako poželjnim za živjeti, raditi i boraviti u njemu. Najavio je izgradnju novog Dječjeg vrtića, Doma za dnevno zbrinjavanje starijih osoba, uvođenje jednosmjenske nastave u OŠ Mursko Središće, Srednje škole, dovršenje Centra za kulturu, aktiviranje Gospodarske zone, kupnju Spomen doma rudarstva te izgradnju još nekih objekata i dovođenje službi za potrebe ljudi.

Srpak je kvalitetnom ocijenio suradnju sa slovenskom općinom Lendava, te jako dobrom ocjenom rad KUD-a’Mura’ i NK ‘Rudara’. Nabrojao je sve dobro što je učinjeno u svim Mjesnim odborima (osim Sitnica) te približavanje Općini Sveti Martin na Muri kada je u pitanju turizam.

Podršku nastojanjima aktualne gradske vlasti kao i pohvale za učinjeno izrekli su i drugi govornici koji su potom zadržani na prigodnom domjenku gdje se razgovaralo o aktualnim temama kao i onome što je pred svima nama.

Dani grada nastavljaju se danas u subotu košarkaškim turnirom i kazališnom predstavom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije