Grad Mursko Središće slavi svoje Dane grada

Danas započinju Dani Grada Mursko Središće, a središnji događaj dana je održavanje Svečane sjednice Gradskog vijeća koja u novouređenom Centru za kulturu započinje u 18 sati. Na ovoj svečanosti bit će uručena Javna priznanja grada, a program završava nastupom Mirka Švende – Žige.

Prije sjednice u Ulici Josipa Šajnovića otvoriti će se radovi na izgradnji stambene zgrade, a događaju će nazočiti i Darko Horvat, ministar poduzetništva i obrta sa suradnicima. Isto tako na Šetnici uz Muru pri ulazu u Centar za kulturu biti će otkrivena kamena skulptura ‘Slobodna forma’ rad kipara Ferenca Kiralyja iz Lendave.

Sutra u subotu od 16,30 sati u središćanskoj Športskoj dvorani započinje košarkaški Susret generacija, a od 19 sati u Centru za kulturu KUU Seljačka sloga iz Nedelišća izvesti će predstavu ‘Na pravoj adresi’ Marca Camolettia.

Nedjeljni program započinje u 10 sati Svetom misom za grad u središćanskoj župnoj crkvi, a nastavlja se u 14,30 sati 23. smotrom Puhačkih orkestara i Limenih glazbi Međimurske županije i prigodnim koncertom sudjelujućih.

Dani garda završiti će idućeg vikenda programom uz šetnicu, natjecanjem u ribolovu i komedijom ‘Ljubaf’ u izvedbi ‘Kerekesh teatra. Predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak i gradonačelnik Dražen Srpak pozivaju žitelje cijelog grada na sva ova događanja i tako pokažu zajedništvu koje je toliko potrebno na svakom koraku kako bi svima bilo bolje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije