Nakon mnogo godina otvara se bivše Kino Rudar, danas Centar za kulturu

Grad Mursko Središće izradio je ‘Program proslave Dana grada 2016.’ koji će trajati od 13. do 21. svibnja, na više mjesta i s manjim vremenskim razmacima.

Program započinje u petak 13. svibnja u 18 sati s održavanjem ‘Svečane sjednice Gradskog vijeća’. Zanimljiv i radostan podatak je što će se sjednica održati u negdašnjem Kinu Rudar koje je u vrijeme gradonačelnice Milene Petković zatvoreno zbog oštećenog stropa u dvorani za predstavljanje (gledalište). Danas je bivše Kino Rudar Centar za kulturu Mursko Središće’ koji je još uvijek u fazi uređenja, ali očito je spreman za održavanje ovakvog skupa, pa i nastup Mirka Švende Žige na kraju dana. Ovo je veliko djelo gradonačelnika Dražena Srpaka!

Nastavak programa je u subotu 14. svibnja ‘Panoramskom vožnjom oldtimer autobusom od 9 do 17 sati. Od 11 sati na programu je kulinarski događaj godine u Murskom Središću pod nazivom ‘Što smo, kaj smo i kaj kuhamo”. Od 11 sati održava se ‘Sajam cvijeća’ u sklopu kojega će biti uručene nagrade za najuređeniju okućnicu o najuređeniji balkon. Od 16,30 sati je košarkaški ‘Susret generacija KK Rudar’. U 19 sati na programu je predstava ‘Na pravoj adresi’ u izvedbi KUU Seljačka sloga Nedelišće.

U nedjelju 15. svibnja u 10 sati je u župnoj crkvi Sveta misa za grad,a u 14, 30 sati započinje 23. smotra puhačkih orkestara i limenih glazbi Međimurske županije s prigodnim programom. Dani grada Mursko Središće završavaju u subotu 21. svibnja kada od 15 sati započinje ‘Kup grada u lovu ribe na udicu i plovak na Ribnjaku kod Selnice, a od 20 sati se Kerekesh teatar predstavlja komedijom ‘Ljubaf’.

Zavisno o vremenskim prilikama, program će se odvijati uz Gradsku šetnicu (lučicu), Centru za kulturu i sportskoj dvorani. Sigurno je da će i Mjesni odbori prirediti određene događaje posvećene gradu i njegovim žiteljima. Čelnici grada i Turističke zajednice kao i svi oni koji rade na programu pozivaju sve naše čitatelje neka tih dana dođu u Mursko Središće koje je u posljednje vrijeme promijenilo izgled, sadržaj i navike, naravno sve na više i bolje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije