Hoće li se izbor ravnateljice vrtića ‘Klinčec’ pretvoriti u trakavicu?

S obzirom da dosadašnjoj ravnateljici Dječjeg vrtića Klinčec Donja Dubrava istječe 4-godišnji mandat, a po raspisanom natječaju za imenovanje novog ravnatelja, Upravno vijeće Klinčeca predložilo je Općinskom vijeću Donje Dubrave da se na mandat od 4 godine, na razdoblje od 1. travnja 2016. do 1. travnja 2020. godine, imenuje Ines Strbad iz Donje Dubrave.

U prilog tom prijedlogu išao je i Zaključak Općinskog vijeća Donji Vidovec koje je prihvatilo prijedlog Upravnoga vijeća Klinčeca jedan sat prije sjednice Općinskog vijeća Donje Dubrave.

No, na 15. sjednici Općinskoga vijeća Donje Dubrave Ines Strbad nije izabrana glede omjera glasova 5 “za”, 5 “protiv”, i 1 “suzdržanim”. Predstoji raspisivanje novog natječaja, a što će prema riječima općinskog načelnika Dražena Misera (HDZ) općinu koštati dodatnih 2.000 kuna.

Tako bi mogla glasiti novinarska vijest o tom imenovanju, a da mu na sjednici Vijeća nije prethodila opširnija rasprava prije koje su, po našem skromnom zaključku, već bili iskristalizirani stavovi. Govorilo se o drugoj kandidatkinji, a ime nije istaknuto ni onda kada je Marijan Varga (HNS) prigovorio zbog čega im nije predočen životopis i drugog kandidata (kandidatkinje) koji je izravno sudjelovao u izgradnji vrtića i koji je mogao napisati tri stranice više u svom životopisu i zaslugama koje mu pripadaju da vrtić stekne širu prepoznatljivosti.

Mi ćemo si dati to pravo i spomenuti kako je riječ o Dubravki Horvat i upitati zbog čega to ime nije prešlo preko usta nijednog sudionika rasprave?

– Vama je Upravno vijeće na izglasavanje dalo samo jedan prijedlog koji su oni iskristalizirali i ne vidim potrebu da razmatramo o drugom kandidatu – odgovorio mu je načelnik Miser dodajući kako je pred njima novo ime s novim idejama koje će jamčiti da se Općina i cijela Donja Dubrava neće mučiti s Klinčecom kao što je to bilo do sada. Pozvao je vijećnike da joj daju vrijeme i mandat do 2020. godine.

– S dužnim poštovanjem prema Upravnom vijeću moram reći da je tu riječ o političkoj instalaciji – istaknuo je nezavisni vijećnik Stjepan Lisjak. Potkrijepio je to osobnim stavom da su u Upravnom vijeću četiri političara, a tek jedan roditelj. – Dajte da roditelji sudjeluju u odlučivanju, nadopunite sastav Upravnog vijeća-poručio je.

– Čuli ste dva oprečna stava gospodina Varge i gospodina Misera. Ako je Upravno vijeće omjerom tajnog glasovanja bilo 3:2 za predloženu kandidatkinju odakle nama pravo da dodatno raspravljamo o kandidatima? – pitao je vijećnik Marijan Pongrac (HDZ), ujedno i predsjednik Upravnoga vijeća Klinčeca, dodatno upitavši kako može biti političkog nadmudrivanja ako je glasovanje bilo tajno. Dodao je kako po Sporazumu s Općinom Donji Vidovec predstavnika roditelja u Upravno vijeće daje upravo ova sredina (op.a. Klinčec ima područni odjel u Donjem Vidovcu).

– Ako tako raspravljamo, pitam koja je uopće funkcija Upravnog vijeća? – završio je Pongrac, dok je Mihalela Martinčić (SDP), također članica Upravnoga vijeća, pojasnila da u njegov sastav ulaze tri predstavnika osnivača, jedan predstavnik Odgojiteljskog vijeća i jedan predstavnik roditelja.

Prije provedenog glasovanja načelnik Miser je odlučno demantirao političko kadroviranje, dodavši kako predložena kandidatkinja ne pripada nijednoj političkoj opciji. Rezultati glasovanja su poznati, no dodat ćemo komentar “suzdržanog” Lisjaka: – Ne mogu biti protiv nikoga!

Dozvoljavamo upitati i to. Kakvi su to političari bez jasnih stavova? Nije riječ samo u ovom slučaju, već toga ima napretek!?

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije