Novo vodstvo HNS-a: Štromar i Posavec predloženi za vodeće dužnosti u stranci

‘U HNS-u vlada jedna dobra, sinergijska atmosfera. HNS je u ovom trenutku u dobroj poziciji s Klubom od 10 saborskih zastupnika, s odličnim rezultatom na parlamentarnim izborima, sa stasalom srednjom generacijom diljem Hrvatske. Ovo je naš korak prema novim i još boljim rezultatima HNS-a’, poručila je predsjednica HNS-a Vesna Pusić nakon današnje sjednice Središnjeg odbora na kojoj su predloženi kandidati za novo vodstvo stranke i otvoren kandidacijski postupak za unutarstranačke izbore.

Središnji odbor HNS-a razmotrio je prijedloge Predsjedništva i donio odluku o kandidaturama koje će predložiti Saboru HNS-a za vodeće dužnosti u stranci: za predsjednika HNS-a Ivan Vrdoljak, za zamjenika predsjednika HNS-a Predrag Štromar, za potpredsjednicu HNS-a Anka Mrak Taritaš, za potpredsjednika HNS-a Srđan Gjurković, za predsjednika Središnjeg odbora HNS-a Matija Posavec.

Sabor na kojem će biti izabrano novo vodstvo održat će se 16. travnja. Ovakav prijedlog Središnjeg odbora samo je jedan od mogućih načina kandidature za neku od vodećih funkcija u HNS-u.

Prema Statutu HNS-a za isticanje kandidature potrebna je podrška 2 regionalna saveza ili 6 županijskih organizacija ili prikupljenih 10% potpisa članova Sabora HNS-a.

Središnji odbor je po drugi put u povijesti predložio odluku o počasnoj predsjednici stranke za koju predlaže Vesnu Pusić ‘jer je svojim djelovanjem na osobit način obilježila djelovanje HNS-a, pridonijela razvoju i ugledu stranke, kao i političkom životu i razvitku Republike Hrvatske u cijelosti.’

‘Smatramo da je dogovor postignut višetjednim razgovorima u stranci, jednoglasnom odlukom Predsjedništva HNS-a i današnjim potvrđivanjem Središnjeg odbora odraz političke zrelosti HNS-a kao stranke koja u svom vrhu želi imati jaku, složnu ekipu koja će, umjesto da se međusobno sukobljava, u budućnosti zajedno preuzimati odgovornost za vođenje HNS-a.’, navodi se u priopćenju stranke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije