Kako su u minuloj godini ‘radili’ općinski vijećnici Kotoribe?

Izabela Balog (SDP), Dragutin Dolenčić (SDP), Ljubomir Grgec (SDP), Ivan Hertelendi (SDP), Vinko Horvat (Grupa birača), Nikola Knez (HDZ), Ivan Kos (HDZ), Snježana Matoš (HDZ), Zoran Radmanić (HDZ), Željko Šebeštjan (HSS-HSLS-HNS), Stanislav Trstenjak (HDZ), Roberto Ujlaki (SDP) i Dobriša Zvošec (Grupa birača) su članovi Općinskog vijeća Kotoribe kolektivnog tijela koji su na lokalnim izborima za mandatno razdoblje 2013.-2017. godine dobili povjerenje Kotoripčana da ih predstavljaju u predstavničkom tijelu kako bi obavljali poslove koje su im zakonom ili drugim propisom stavljeni u djelokrug.

Općinsko vijeće je kolektivno tijelo. S obzirom da su SDP-ovci Grgec i Ujlaki izabrani u izvršnu vlast Općine za načelnika i zamjenika načelnika kao zamjenski vijećnici s njihove liste u Vijeće su ušli Stanko Vugrinčić i Kristina Knez. Listajući prozivnik – evidenciju o prisustvovanju sjednicama OV-a za 2015. godinu smatrali smo zanimljivim iznijeti neke detalje o ljudima koji zastupaju svoje birače gdje obvezno trebamo istaknuti kako sjednicama prisustvuju bez novčane naknade jer su istu kanalizirali u fond za stipendiranje studenata s općinskog područja.

Unatoč tome neke, a vidjet će se po iznijetima podacima, to ne amnestira da ne bi bili ažurniji prisustvovanju sjednicama. Prisustvovanje i rasprave su dva različita pojma pa treba izdvojiti kategorije vijećnika, onih koji su gotovo redoviti, ali se njihov glas – rasprava rijetko čuju, kategoriju onih koji rijetko ili gotovo nikada ne dolaze na sjednice te one najrevnije po odazivu i raspravama.

Gledajući 2015. godinu u njoj je vijeće zasjedalo u sedam navrata. Prvu su sjednicu održali 3. ožujka, a posljednju 23. prosinca. Do sada je održano 18 sjednica. Od sedam sjednica Izabela Balog je bila je na 4, a sa 3 je neopravdano izostala. Vijećnik Dragutin Dolenčić, zamjenik predsjednika OV-a, je bio na svim sjednicama. Ivan Hertelendi je s jedne opravdano izostao isto kao i Vinko Horvat. Nikola Knez, zamjenik predsjednika OV-a, bio je svega na jednoj sjednici, s jedne je opravdao izostanak dok za ostalih 5 to nije učinio.

Ivan Kos je bio 100%-tan, dok je Snježana Matoš propustila rad 5 sjednica, 4 opravdano i 1 neopravdano. Predsjednik OV-a Zoran Radmanić je bio redovit isto kao i Željko Šebeštjan. Stanislav Trstenjak je bio na 4 sjednice, s jedne je opravdao izostanak, a s 2 nije. Stanko Vugrinčić je bio na 6, a s jedne je opravdao izostanak, dok je Kristina Knez bila na 5 sjednica, a s 2 je opravdala izostanak.

U prozivniku su navedeni Grgec i Ujlaki koji su bili na svim sjednicama te član Skupštine MŽ-e koji se nije odazvao nijednoj sjednici, a glede molbe općinskog načelnika, ime mu nećemo spominjati!?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije