MDS i SDP cvijećem darivali žene

>> MDS i SDP cvijećem darivali žene

Uoči Međunarodnog dana žena, članovi Međimurskog demokratskog saveza, danas su na čakovečkom Trgu Republike tradicijskim cvijećem od papira darivali žene. To su isto učinili i članovi međimurskog SDP-a koji su žene darivali jaglacima. Upozorili su na teškoće koje ženska populacija ima u sferi radnih prava i majčinstva. Naime, žene su i danas slabije plaćene nego muškarci za isto radno mjesto.

Veliki broj žena, pogotovo u Međimurju, radi na teškim radnim mjestima u tekstilnoj i obućarskoj industriji te u trgovini za najnižu satnicu i plaću. Također, majčinstvo je ugroženo i radom na određeno vrijeme i mogućim otkazima trudnicama i majkama s više djece. MDS se zalaže da se zakonskom regulativom izjednače plaće muškaraca i žena za isto radno mjesto, da se minimalna plaća poveća na 3 100 kuna neto i da se trudnicama i majkama osigura rad na neodređeno vrijeme, što bi bio veliki doprinos i pronatalitetnoj politici,istaknuo je predsjednik MDS-a Željko Pavlic.

-Položaj žena u odnosu na muškarce mijenja se na bolje, ali još uvijek nažalost ima problema kada je u pitanju zaposlenje, istaknuo je zamjenik čakovečkog gradonačelnika Mario Medved . Mi u SDP-u Grada Čakovca i ŽO SDP-a Međimurske županije vodimo računa o tomu, pa tako mogu reći da u Gradskom vijeću Grada Čakovca, od šest vijećnika imamo tri žene.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije