Mladen Novak: Zlatko Komadina danas je najbolje rješenje za SDP

Nakon što je nedavno čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač javno izrazio svoju potporu Zoranu Milanoviću uoči unutar stranačkih izbora u SDP-u, svoje mišljenje o tomu tko je u ovom trenutku najkvalitetnija osoba za čelnu osobu stranke iznio je i Mladen Novak, predsjednik Županijske organizacije međimurskog SDP-a.

– Prije svega, kazao je Novak, mi smo demokratska stranka i ne povodimo se nikakvim ‘direktivama’, nego ocjenjujemo programe kandidata i između toga biramo. Kao što smo već nekoliko puta ponovili, naš način izbora je jedan član, jedan glas. U međimurskom SDP-u prihvaćen je dogovor da nećemo iskazivati kolektivnu potporu bilo kome od kandidata, ali svaki naš član može, osjeća li potrebu, javno reći kome će dati svoj glas.

Kao predsjednik županijske organizacije imam pravo, ali i obavezu izreći svoje razmišljanje

Kandidat kojem ću dati svoj glas je Zlatko Komadina jer smatram da je u ovom trenutku on bolja solucija za SDP, na nivou cijele države, pa tako i Međimurja. Ono za što se zalažem, a to nije nikakva tajna je da međimurski SDP dobije adekvatnu poziciju unutar SDP-a Hrvatske, a slično o razvoju stranke, željama i načinu rada razmišlja i Zlatko Komadina, tako da smo se vrlo brzo razumjeli.

O tomu je li razlog podrške Komadini i dosadašnja ‘politika’ Zorana Milanovića u kojoj je međimurski SDP unatoč najboljim rezultatima na posljednjih nekoliko izbora bio previše zapostavljen, Novak kaže: – Moja politika i program u trenutku kada sam se kandidirao za predsjednika županijske organizacije bila je da se međimurski SDP posloži tako da dobro funkcionira, ostvaruje dobre rezultate i da se nakon toga izborimo za adekvatnu poziciju unutar hrvatskog SDP-a. Smatram da smo sve zacrtano ostvarili, rezultate koje postižemo su najbolji, ali s onim drugim što sam spomenuo a to je pozicija unutar stranke na državnom nivo otvoreno mogu reći da nismo zadovoljni.

Izbori su legitiman način, da ono što smatramo da zaslužujemo i ostvarimo. Mi smo do sada bez ikakve zadrške pružali podršku Zoranu Milanoviću jer je bio predsjednik stranke za čiji boljitak radimo zajedno. Sada su pred nama izbori na kojima ćemo prema vlastitom nahođenju birati kandidata za kojeg smatramo da je bolji, i to je to. Naravno da će bez obzira koji kandidat pobijedi, budući predsjednik imati našu podršku jer je to demokratski, i jedini način na koji SDP funkcionira. Isto tako izbori nam daju i legitimno pravo da se izborimo za našu, što bolju (zasluženu) poziciju.

Sve ovo neće dovesti do nikakvog raskola u stranci (kako to možda neki priželjkuju), jer izbori u stranci su svake četiri godine, bira se predsjednik, bira se predsjedništvo i Glavni odbor, tako će biti i sada. Ono što mogu reći je to, da u predizbornoj kampanji možda ponekad padnu i malo teže riječi, i da je zbog velikog interesa javnosti sve krenulo malo žešće, no retorika se ublažila i sve je u ‘normali’. Kandidati će do izbora pokušati doprijeti do svakog člana, objasniti mu situaciju, razloge za ili protiv, a na ljudima je onda ponaosob da se odluče kome će dati svoj glas.


Međimurje zaslužuje svojeg predstavnika u predsjedništvu stranke

Spomenimo i to da je Mladen Novak istaknuo svoju kandidaturu za člana predsjedništva SDP-a Hrvatske jer smatra kako međimurski SDP svojim radom, a posebno rezultatima zaslužuje mjesto u predsjedništvu, pa je zato logično da on, kao prvi čovjek ŽO pokuša na izbornoj konvenciji dobiti povjerenje delegata. Predsjedništvo je, ističe Novak, važno tijelo stranke koje kreira politiku i odlučuje o svemu onome što će se događati u sljedeće četiri godine. Stoga, kazao je predsjednik međimurskog SDP-a, ako želimo zauzeti mjesto koje nam pripada, moramo biti i dio tima koji će formirati politiku i sam način njezinog provođenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije