Nema udrugama gradskih kuna bez programa rada

Kolegij gradonačelnika Murskog Središća, koji je održan 117. put između ostaloga odlučeno je da se ustroji ‘Registar gradske imovine’ te da se za narednu sjednicu Gradskog vijeća pripremi dokumentacija strategije upravljanja i raspolaganja gradskom imovinom te za druge poslove koji proizlaze iz navedenih odredbi.

Gradonačelnik Dražen Srpak izvijestio je kolegij kako je osnovao ‘Povjerenstvo za razmatranje projekata, programa i manifestacija udruga u 2016. godini’. Povjerenstvo čine Zvonko Vrtarić, Srećko Kramar i Marija Kraljić i oni trebaju provesti postupak evaluacije programa udruga podnesenih po javnom natječaju.

Udruzi ‘Josip Broz Tito’ iz Murskog Središća kolegij je zavrnuo zamolbu za dodjelu jednokratne financijske pomoći iz razloga što prema Zakonu o udrugama sve udruge trebaju se prijaviti svojim programima rada na Javni poziv koji je grad objavio i koji je otvoren do 2. ožujka 2016. godine. Udruzi je odgovoreno kako će na temelju programa nadležno povjerenstvo odlučiti koje udruge svojim djelovanjem pridonose općem dobru i promociji grada, što je osnovni uvjet za ostvarivanje bilo kakve donacije.

Kolegij je obznanio kako će se ovogodišnji Dan grada Mursko Središće obilježavati i održavati od 13., 14. i 16. svibnja, različitim društvenim, kulturnim, zabavnim i športskim sadržajima i programima. Na kolegiju je ustvrđeno kako postoji potreba popunjavanja ekipe za ukop na gradskom groblju, te je upućen poziv osobama koje su voljne biti u ovoj ekipi da se jave Antunu Šimuniću u Gradskoj upravi.

Gradonačelnik Dražen Srpak građanstvu javlja kako je dobivena građevinska dozvola za izgradnju javne rasvjete u Gospodarskoj zoni Brezje. Isto tako gradonačelnik građanstvu javlja kako će se ‘vuzmenka’ na ‘Slatinama’ paliti na Veliku subotu 26. ožujka, te poziva da granje dovoze na ‘Slatine’ a što se dovozi nadzirati će Dragutin Belše, komunalni redar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije