Zbratimit će se općine Sveti Martin na Muri i Ruše

U cilju što snažnijeg poziciranja kod raspodjele sredstava raznih fondova Europske unije, Općina Sveti Martin na Muri, započinje suradnju sa slovenskom Općinom Ruše.

Općinski načelnici Franjo Makovec i Uroš Razpet dogovorili su izradu, a potom i kandidiranje dvaju sličnih projekta s kojima će se pokušati izboriti za novce EU fondova.

Općina sveti Martin na Muri, kandidirati će projekte Skelarske kuće i Pješačko-biciklističke staze uz Muru, dok će Općina Ruše izraditi sličan projekt, ali, na i uz rijeku Dravu.

Suradnja ovih dviju općina ne kani se završiti samo na izradi ovih projekata, nego će se ove dvije općine uskoro zbratimiti i time još snažnije koračati u razne interesne europske saveze i integracije te fondove. Makovec kaže kako su ove dvije općine slične u prirodnim okruženjima i obilježjima.

Ruše su pod Pohorjem, a Sveti Martin na Muri pod Vencom, odnosno Gradiščakom. Općina Ruše nalazi se u pokrajini Štajerska, a uz središe Ruše čine je naselja, Bistrica ob Dravi, Bezena, Fala, Lobnica, Log i Smolnik s ukupno 7.351 žitelja.

Općina Sveti Martin na Muri već surađuje s više europskih gradova iz Mađarske, Italije, Poljske i Njemačke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije