Općina Sveti Martin na Muri: Za kulturu 172 tisuće kuna

Ove, 2016. godine, Općina Sveti Martin na Muri za potrebe kulturnih događanja i udruga planira utrošiti ukupno 172.500 kuna. Hrvatska kulturno umjetnička udruga ‘Sveti Martin’ koja okuplja četiri sekcije (tamburaši, dramska, folklorna i mažoretkinje) dobiva 29.000 kuna.

Najviše i to ukupno 68.000 kuna dobivaju Turistička zajednica, Likovna Republika i Svetomartinski krampusi. Turistička zajednica dobiva 50.000 kuna za organizaciju i održavanje ‘Dana turizma’ priredbe koja u velikom dijelu sadržava kulturno-umjetnička događanja.

Za održavanje manifestacija, ‘Martinja’ i Dana općine te Međimurski festival zabavne glazbe – MEF Općina osigurava 172.500 kuna.

Općina se obvezuje osigurati novce za plaćanje komunalnih usluga, troškove uređenja te osiguranje prostorije za održavanje svih priredbi. Sve programe općina će financirati i na druge načine pomagati kako bi doprinijela poticanju, razvijanju i unapređivanju kulture te očuvanje etno-baštine na području mjesta i općine u skladu s općim društvenim interesima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije