Međimurka Sunčana Glavak ministrica kulture?

U ponedjeljak počinju pregovori mandatara Tihomira Oreškovića, predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i čelnika Mosta Bože Petrova o kandidatima za ministre.

Uoči pregovora u HDZ-u su održane konzultacije, a u ponedjeljak se sastaje predsjedništvo stranke koje će razgovarati o tome tko će preuzeti koje ministarstvo.

Čelnik Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko objasnio je da će mandataru – zajedno s Mostom predlagati konkretne osobe za pojedine resore, a da će Tihomir Orešković, samostalno uz mogućnost veta odlučiti o kandidatima, javlja HRT.

Županijske organizacije HDZ-a, poslale su središnjici svoje prijedloge stručnjaka za pojedine resore, popisi su poduži. Neslužbeno se doznaje kako je najizgledniji kanditat za ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture je Oleg Butković, vanjskih poslova – Miro Kovač, a europskih fondova – Ivana Maletić. Za mjesto ministra financija se spominju tri kandidata – Tomislav Čorić, Goran Marić i Josip Budimir (HSLS), za ministra obrane – Nikola Brzica, dok se kao budući ministri kulture spominju Međimurka Sunčana Glavak i Jasen Mesić.

Most inzistira na šest ministarstava (pravosuđe, MUP, gospodarstvo, uprava, poljoprivreda i zaštita okoliša) i kako se doznaje, sutra će na pregovore s Domoljubnom koalicijom za svako mjesto doći s dva do tri imena. Nakon što se usuglase zajednički će s prijedlozima izaći pred mandatara Tihomira Oreškovića, doznaje HRT.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije