Svetomartinski proračun povećan je za 111 tisuća kuna

Jučer (srijeda) održana je 24. sjednica Općinskog vijeća Sveti Martin na Muri, koja je imala i svečana obilježja, obzirom da je bila posljednja u ovoj kalendarskoj godini.

Jednoglasno, vijeće je donijelo izmjene i dopune Proračuna općine za 2015. godinu. Rebalansom općinski proračun je bogatiji za 111.500 kuna te je s planiranih 4.808.500 kuna povećan na 4.920.010. kuna.

Općinski načelnik Franjo Makovec kazao je kako je proračun ispunjen u potpunosti što pokazuje da je bio realno predviđen, da se dobro gospodarilo i radilo te je zaključio kako su svi oni koji su sudjelovali u njegovom ostvarenju kvalitetno odradili svoje obveze.

Održana je i zdravica na kojoj su čelni ljudi općine, predsjednik vijeća profesor Dražen Crnčec, općinski načelnik Franjo Makovec i njegova zamjenica profesorica Petra Hrženjak, vijećnicima zahvalili na predanom radu i doprinosu uspjehu općine na svim razinama. Crnčec je kazao kako je godina koja je na isteku bila vrlo aktivna svim razina i najvažnijim smatra što su sve odluke uvijek donijete jednoglasno, ali ne zbog nekakvog političkog naloga nego zato što se o svemu uvijek razgovaralo i na kraju dogovorilo sa ciljem da ljudima bude što bolje.

Makovec je istaknuo kako je minula godina bila vrlo uspješna i definitivno je Općinu Sveti Martin na Muri smjestila u sam vrh uspješnih sredina ne samo u Međimurskoj županiji, nego i šire. Kazao je kako će i naredna godina biti vrlo radna i vjeruje kako će se ostvariti nekoliko značajnih projekata, ali i otvoriti novi. Hrženjakova je rekla kako je općina postala središnja turistička i gospodarska destinacija gornjeg Međimurja i šire, te naglasila kako su postavljeni dobri temelji i projekti za daljnji napredak, koji će uz turizam i gospodarstvo osnaživati kulturna događanja.

Istaknula je ogroman doprinos svih povjerenstava i naglasila kako su razgovori, rasprave i dogovori donijeli jedan rezultat koji se zove uspjeh.Nakon što su nazdravili čašom Hažićevog traminca, svi zajedno bili su na svečanoj večeri u Restoranu Potrti kotač u Jurovčaku kamo su došli i predstavnici tvrtki, društava i udruga koje tijesno surađuju s Općinom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije