KOLUMNA: “V Čakofcu? Ve? A zakaj se ništ ne zna?”

“A kaj to je tu kod nas? A da bu to? A zakaj se ništ ne zna o tom? Tak je nekak tiho došlo. Pa niko nikaj ne zna. A sigurno je tu u Čakofcu? Of tjeden? Pa zakaj nigde ništ ne piše? A još se igra?”

Ovako izgledaju razgovori zadnjih tjedan dana kada spomenem da se u Čakovcu igra Svjetsko rukometno prvenstvo za juniorke. Iako smo o ovome događaju napisali niz članaka na eMedjimurju i objavili na desetine, a vjerojatno i stotine fotografija, iako sve međimurske radio postaje dnevno objavljuju rezultate i najave, iako naše lokalne novine i televizija prate događanja, svejedno sve to zajedno očito nije dovoljno da do ljudi dođe vijest da u Čakovcu trenutno imamo sportski događaj najvišeg svjetskog ranga – Svjetsko rukometno prvenstvo.

Svjetsko prvenstvo je najviši rang natjecanja, što znači da u Čakovcu imamo igračice top svjetske kvalitete. Ovaj dio da igraju juniorke neka vas ne zavara – to su djevojke do 20 godina koje igraju u vrhunskim klubovima, a dio njih već i u Ligi prvaka. Brze i žestoke kakve jesu potvrđuju svakim danom u Čakovcu da spadaju u sam vrh svjetske kvalitete.

Između šest reprezentacija koje su u Čakovcu moramo izdvojiti Rusiju iz jednostavnog razloga što su aktualne prvakinje Europe. One su na prošlom prvenstvu Europe u Danskoj u finalu pobijedile Mađarsku 36:28. Uz to na dosadašnjim europskim smotrama juniorki daleko su najuspješnija reprezentacija s tri zlatne medalje, jednim srebrom i tri bronce. Vjerujemo da imaju dodatan motiv za pokoriti svjetski rukomet jer su na prošlom prvenstvu ispale u četvrtfinalu od kasnijih svjetskih prvakinja Šveđanki 27:26. U dvorani Graditeljske škole u subotu u 20:45 sati Rusija igra s Rumunjskom susret za prvo mjesto i ovo vam je posljednja prigoda da ih pogledate u Čakovcu. Rumunjke također imaju četiri pobjede kao i Ruskinje tako da je ovaj susret na neki način finale skupine D. A što drugo reći – ne propustite.

I ostala dva susreta bit će sigurno uzbudljiva. U 18:30 sati igraju Slovenija i Brazil. Sudeći po dosadašnja četiri susreta ove reprezentacije su približno podjednakih snaga i bit će to žestoka borba za treću poziciju. A bitno je biti treći kako bi se izbjegla vodeća ekipa skupine C s kojom se skupina D križa. Slovenke mogu očekivati potporu s tribina, a Brazil se diže iz utakmice u utakmicu, imaju dvije uzastopne pobjede i sigurno će dati sve od sebe da dođu i do treće. U posljednjem susretu Slovenki s Rusijom Slovenke su odigrale u dosta šarenom sastavu svjesne da će teško na kraj s aktualnim europskim prvakinjama čuvajući se upravo za ogled s Brazilkama.

Kolege sa slovenskog portala rokometni-portal.si ovako najavljuju susret: “Zadnja tekma prvega dela sledi v soboto, naša dekleta se bodo proti Braziliji udarile ob 18:30. Organizatorji napovedujejo nekaj več domačih navijačev, mi pa apeliramo na vas. Izkoristite soboto in se zapeljite do Čakovca, dekleta vašo spodbudo še kako potrebujejo. Proti Braziliji in za nadaljevanje v osmini finala.”

Prvi susret dana u subotu je između Kine i Tunisa od 16:15 sati. Obje reprezentacije su bez boda i netko će, osim ako ne odigraju neriješeno, doći do prvih bodova. Po dvije najslabije reprezentacije iz svih skupina, a ima ih ukupno četiri, u Čakovcu će nastaviti igrati President’s Cup, odnosno razigravanje od 17. do 24. mjesta. Susret između Kine i Tunisa možemo gledati i kao kvalifikacijski za gornji ili donji dom razigravanja koje još slijedi u Čakovcu nakon što se odigraju svi susreti skupine D pa će sigurno i jedne i druge dati sve od sebe.

Za sve ljubitelje sporta, a osobito rukometa, subota je pravi dan da uživate i guštate u neizvjesnim susretima. Ako i niste neki sportski tip ovo je događaj koji vam toplo preporučamo da ne propustite – kada ste posljednji put bili na ovako velikom sportskom događaju? Ili možda da pitam – jeste li uopće kada bili? Nemojte ostati u subotu kod kuće uz male ekrane, radije pogledajte vrhunski događaj koji vam se nudi uživo. Ako imate kakve druge planove probajte ih odgoditi ili riješiti prije i dođite u dvoranu Graditeljske škole u Čakovcu – garantiramo odličnu zabavu i zanimljive susrete. Da ne bude zabune ponavljamo opet cijena cjelodnevne ulaznice je 10 kuna, a djeca do 12 godina imaju besplatan ulaz.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije