ŽIVOTNE PRIČE: Napokon otkrio tko mu je otac

Priče se temelje na istinitim događajima na području Međimurja. Čitatelji traže da se nadjenu fiktivna imena aktera, kao i mjesta, kako se ne bi zlorabila njihova intima ili intima njihovih prijatelja, poznanika, rodbine… Mario iz Čakovca ispričao nam je životnu priču svojega prijatelja.

Tanja se je dobro sjećala svadbe u kolovozu, dok je žega tjerala mlada ženska tijela u kratke suknje i gole noge u vrtoglavo visoke potpetice te razotkrivene raskošne dekoltee, izluđujući pripite oči momaka i sredovječnih muškaraca.

– Smijem li vas zamoliti za ples? Goran – prišao joj je i predstavio se zgodan momak u ranim tridesetima, kavalirski se naklonivši, pruživši ruku prema njoj, kao da je bio siguran da ga neće odbiti.

– Tanja. Naravno da smijete! – rekla je odmjeravajući ga, ne skrivajući zadovoljstvo zbog fizičke privlačnosti.

Zaplesali su sasvim opušteno, poput dugogodišnjih parova, uhodanih u koracima, okićeni osmjesima i skrivenim željama. Na njegov diskretan mig sviračima, dvoranu je ispunila balada, golicajući maštu plesača, pružajući im priliku da se savinu jedno uz drugo, dok je uzbuđenje ključalo žilama, a ruke težile skrivenim dodirima.

Nakon plesa Goran nije ispuštao njezinu ruku, već ju je vodio prema izlazu, a ona ga je bespogovorno slijedila. Ispričao joj je ukratko svoju životnu priču ne čineći je posebnom te tako ostavio pozitivan dojam jednostavnog momka koji ne dijeli pusta obećanja, već uživa u ponuđenim trenutcima. Tanja je u to vrijeme završavala studij, čekao ju je posao učiteljice razredne nastave u Osijeku. Doputovala je u Čakovec na nekoliko dana povodom rođakovog vjenčanja i svadbe u Hotel Parku. Oduševilo ju je Međimurje i ljubaznost ljudi s kojima se je susretala. Da nemam budućnost u rodnome kraju, preselila bih tu, pomislila je šećući gradom dan prije vjenčanja.

– Sad kad smo se tako lijepo ispričali, mogli bismo popiti nešto zajedno i otplesati još koji ples – rekao joj je tiho, potegnuvši je za ruku prema ulazu, na što se ona nasmiješila s odobravanjem.

Redajući pića, sloboda govora je rasla dovodeći raspoloženje do vrhunca, a onda i prijedloga da unajme sobu jer su odrasli i znaju što žele. Tako je i bilo. Goran je otišao diskretno do recepcije i uzeo ključ, zatim se je vratio u dvoranu, rekao Tanji broj sobe i odšuljao se, tražeći od nje da ga kriomice slijedi kroz koju minutu.

Kad je ušla u sobu, čula je šum vode u kupaonici. Nije dvojila, već je skinula odjeću sa sebe i ušla pod tuš priljubivši se s leđa uz Goranovo golo tijelo. Grickala mu je rame, prkoseći mlazu koji se odbijao od njezinog jezika, radoznalog i besramnog u otkrivanju okusa nepoznate kože, naježene od ugode. Okrenuo se i masirao joj sapunom ukrućene bradavice, spuštajući se niže, dok nije kleknuo, ljubeći joj trbuh i bedra. Prepustila se potpuno neočekivano jakoj strasti i užicima koji su joj prolazili tijelom poput valova.

Dogovorili su se da se nakon te noći neće viđati jer ne žele obveze, a i predaleko su jedno od drugoga da bi si takvošto mogli priuštiti.

Tanja se je vratila u stvarnost s lijepim uspomenama. Za mjesec dana je počela raditi, vidno zadovoljna sa svojim kolegama i kolegicama. A roditelji su joj uredili stambeni  prostor u svojoj kući s posebnim ulazom. Osjećala se samostalnom, iako od nje nitko nije tražio da sudjeluje u plaćanju režija ili kupnji hrane. Svakodnevno kad bi se vratila s posla, čekao ju je  kuhani ručak. Novce koje je zaradila, mogla je  potrošiti izričito na sebe ili ih pretvoriti u ušteđevinu. Dva mjeseca nakon svadbe saznala je da je trudna. Nekoliko neispavanih noći i sati dosade nakon radnog vremena, ponukali su je da donese odluku o majčinstvu. Roditelji su je podržali veseleći se djetetu, s obzirom da novac nije bio problem. Poštovali su njezinu želju da im ne kaže tko je otac i da nije blizu, već jako daleko, kao i to da on nikada neće saznati da mu se rodilo dijete. I doista, mali Gordan brzo je odrastao, nije mu falila muška glava obitelji jer je imao dobrodržećeg djeda i pregršt ljubavi. Kad je došao u tinejdžersko doba, počeo je ispitivati majku za oca, a ona mu je rekla da je otišao prije nego se saznalo da je trudna i da se nikada poslije nije javio te da ne zna gdje je.

U svojoj šesnaestoj godini Gordan je bio pozvan na ljetovanje u Međimurje kod rođaka koji su imali djecu slične dobi. Jednom prilikom nakon kasne večere, sjeli su, cijela četveročlana obitelj sa svojim gostom, izuzetno dobrog raspoloženja, u dnevni boravak. Gordanova ujna pričala je o svadbi na kojoj je njegova majka upoznala momka i umalo postala međimurskom snahom. Nemalo su se iznenadili koliko mu njihov nećak sliči sada kada su ga vidjeli nakon dužeg vremenskog razdoblja. Počeli su sumnjati, s obzirom da je njegov otac bio nepoznat, iako nisu ništa konkretno spominjali kako ne bi napravili pomutnju. Dobro su znali da je Goran sada sretno oženjen, da ima dvoje djece i da je možda već zaboravio na Tanju.

Gordanu kao da je netko pustio bubu u uho. Počeo se intenzivno raspitivati o spomenutom čovjeku jer je izračunao da su se njegove godine poklopile s mjesecom svadbe. Kad su ostali sami u sobi, njegovi rođaci, vršnjaci, obećali su mu da će ga odvesti do čovjeka kojemu on jako sliči i da se jedino tako može sam uvjeriti. Već sutradan, kad su im roditelji otišli na posao, mala ekipica istražitelja krenula je putem istine. Pozvonili su na vrata kuće Goranove obitelji, pod izlikom da im posudi pilicu za drvo. Kad im je Goran otvorio vrata, iznenađeno se zagledao u poznato lice mladog momka, pitajući ga odakle je. Kad mu je odgovorio, pozvao j mlađahno društvo te ih posjeo za stol, postavljajući hrpu pitanja o Gordanovoj majci, pazeći da ne ispadne previše sumnjiv. Druženje je kratko trajalo i bilo je ugodno.

Već se je sutradan Goran informirao o Tanji i njezinom telefonskom broju te ju je nazvao, strogo tražeći od nje da mu reče istinu. Teško se dalo po njegovom glasu razabrati je li ljut ili sretan, pogotovo kad mu je Tanja rekla da može sve ostati kao i do sada te da ništa ne traži od njega. Ipak, kroz nekoliko dana kad se je Gordan vratio kući, njegov otac Goran je doputovao za njime. Rekao je da njegova obitelj zna istinu i da bi volio viđati svojega sina i da djeca jedva čekaju da upoznaju polubrata. Tanja je bila zadovoljna što više neće morati odgovarati na neugodna pitanja.     

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije