Vijesti / Otvoreno
Otvoreno
OPĆINA ŠTRIGOVA Hoće li zaposliti pročelnika?
List Međimurje

STIŽE POJAČANJE

OPĆINA ŠTRIGOVA Hoće li zaposliti pročelnika?

Zapošljavanje pročelnika je naložila upravna revizija naložila, a državna revizija se složila

Na početku sjednice Općinskog vijeća 31. ožujka, načelnik Štrigove Stanislav Rebernik predočio je vijećnicima financijsko stanje. Kazao je kako još uvijek čekaju konačnu odluku iz Zagreba kolika će biti "penalizacija" za radove na domu kulture. Podsjetio je da su im željeli uzeti 1,7 milijuna kuna od prvotno namijenjene svote od 7,2 milijuna kuna, ali su se žalili što je Ministarstvo uvažilo.

- Što se tiče vidikovca, da je rok poštivan već bismo imali otvorenje. Sa 17. ožujka pomaknuli smo im rok na 17. svibnja i nismo sigurni hoće li i tada posao biti dovršen. Bilo je divno vrijeme za gradnju, a njih nema po desetak dana, tu je problem koordinacije s podizvođačima. No, nema razgovora o novom produženju roka, jer to i nas dodatno košta - dodao je Rebernik. 

Kazao je i da mu je upravna revizija naložila, a državna revizija se složila, kako konačno mora napraviti ono što izbjegava već desetak godina. 

- Moramo zaposliti pročelnika upravnog odjela, osobu koja neće samo imati ovlasti potpisivanja, već će i pridonositi razvoju općine. Činjenica je da naše dvije zaposlenice ne mogu više pratiti ovaj ritam, previše je to novaca i projekata - najavio je Rebernik potragu za pročelnicom ili pročelnikom.

Vijećnik Ivan Frlin (HNS) predložio je da se u ovoj energetskoj krizi ispita geotermalni potencijal uz postojeće plinske bušotine i mogućnosti njegova korištenja.

* Preuzeto iz lista Međimurje, broj 3.493

Najnovije

Reci što misliš!