Vijesti / Otvoreno
Otvoreno
OPĆINI JE KORISTAN Gdje je Željko Kacun?
List Međimurje

NEDELIŠĆE

OPĆINI JE KORISTAN Gdje je Željko Kacun?

Darko Dania otišao je u privatni sektor, no bivši zamjenik načelnika nakon šest mjeseci ostaje 'u njedrima' Općine...

Gdje je zamjenik bivšeg načelnika Općine Nedelišće Željko Kacun? I za njegu su na nedavnoj sjednici Općinskog vijeća Nedelišća pitali vijećnici koristi li pravo na naknadu budući da je od 2017. tu dužnost obavljao u statusu profesionalca. Koristio je to zakonom omogućeno pravo, koje je nedavno isteklo. Gdje je Kacun? To je ovih dana otkrilo - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa! Naime, sam Kacun ih je polovicom listopada upitao ima li kakve prepreke da bude zaposlen u općinskom komunalnom poduzeću NED-KOM-u, na nerukovodećem radnom mjestu.

Na traženje Povjerenstva, iz Općine su potvrdili da je NED-KOM u njihovu vlasništvu i da su u stalnom poslovnom odnosu. No, ističu, Kacun kao zamjenik nije aktivno sudjelovao u donošenju odluka o stupanju u poslovni odnos s NED-KOM-om. Povjerenstvo je zaključilo da je sve u redu te, unatoč tome što je bio općinski dužnosnik, Kacun smije biti zaposlen na nerukovodećem radnom mjestu prije isteka roka od 12 mjeseci; nema sukoba interesa.

Upitali smo i novog načelnika Nikolu Novaka koji su planovi Općine Nedelišće sa Željkom Kacunom:

- Željko će u NED-KOM-u nastaviti raditi ono što je radio u općinskoj upravi. Osim što nam izrađuje internetske stranice, napravio je aplikacijski portal za općinsku upravu. Stoga za takve poslove ne trebamo vanjske suradnike. U potpunosti je informatizirao općinsku upravu te i dalje održava taj sustav. Kad su stigle propusnice mi smo preko noći, njegovim trudom, prvi riješili probleme. Brine i za tehniku poput razglasa i jako nam je koristan, te ćemo ga zaposliti. U NED-KOM-u ima mnogo posla, nahvalio je načelnik zamjenika svog prethodnika. 

ZAPOSLEN

Ovih dana, podsjetimo, traži se i direktor NED-KOM-a. Načelnik je Listu Međimurje 6. prosinca kazao kako se nakon početnog zatišja, prijavilo sedam kandidata. Kreću razgovori, a najteži će uvjet biti pet godina iskustva na rukovodećem položaju. 

Komunalni redar Tomislav Serec tako napušta mjesto direktora NED-KOM-a, ali je prije odlaska još stigao napraviti nešto - zaposliti Željka Kacuna. 

- Istina je, sklopljen je ugovor kojim postajem voditelj tehnike i informatike u NED-KOM-u koji sad pruža ono što sam radio kao zamjenik načelnika, a to je informatička podrška za Općinu i povezana društva - potvrdio nam je i sam Kacun.

* Preuzeto iz lista Međimurje, broj 3479

Najnovije

Reci što misliš!