KOLUMNA: Hoćemo li dočekati teren s umjetnom travom u Međimurju?

Prateći naše hrvatske nogometne trećeligaše u posljednjih mjesec dana uz uobičajeno pitanje s kime igrate morao sam obavezno pitati i – gdje igrate. Kako kod nas u Međimurju nemamo teren s umjetnom travom klubovi su se snalazili kako su znali i umjeli.

Utakmice su igrane U Lendavi, Ljubljani, Murskoj Soboti, Vrbovcu, Dugom Selu, Koprivnici, Varaždinu, Zagrebu i vjerojatno u još ponekom mjestu koje mi je promaklo. Ako idućeg tjedna krene prvenstvo Treće hrvatske nogometne lige Sjever i Prve međimurske nogometne klubovi, odnosno prije svega treneri, naći će se u velikim problemima. Od taktičkog dijela priprema vjerojatno nije odrađeno ni t, a to će se htjeli ili ne odraziti i na igri i na rezultatu.

Još mi je više zazvonila jedna usputna priča vezana uz novce. Ako se igra na jednom terenu s umjetnom travom u Sloveniji za koji sam čuo cijena po ekipi je okruglo 100 eura. Igraju dvije ekipe što znači cijena utakmice je 200 eura. Krene li se s odigravanjem od nekih 10:00 sati ujutro do 20:00 sati može se odigrati nekih šest susreta na tom terenu. To je u jednome danu 1 200 eura. Nije loše, zar ne? A s obzirom na snijeg koji je neumoljiv ove zime kandidata koji traže terene ne nedostaje.

Pričalo se izvjesno vrijeme o terenu s umjetnom travom kod čakovečkog stadiona Mladosti, no osvanulo je minimalističko mini izdanje koje je za veliki nogomet realno gledano neupotrebljivo. Nogometaši Međimurja odradili su dio priprema s loptom na tom terenu, no nekako sumnjam da su si mnogo pomogli u taktičkom smislu.

Često slušamo kako je naša županija među najnogometnijima u Hrvatskoj, na maloj površini je puno klubova. Šteta što tu činjenicu ne prate i adekvatni nogometni uvjeti. Srećom reflektori na SRC-u Mladost su podignuti kao kvalitetno odmaralište ptica. Da se umjesto toga malo manje podilazilo, a samo malo više razmišljalo teren s umjetnom travom je trebao biti jedan od prvih prijedloga, ako se već išlo ulagati u nogomet. Pomoćni tereni na SRC-u Mladost tako i tako više sliče na grbavicu nego na nogometne terene pa bi umjetni teren imao svrhu i kad nema snijega, a pogotovo sada kada ga ima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije