SAVJETI: Ususret blagdanima

Poštovane čitateljice i čitatelji,

pred vratima nam je, po mnogima, najljepši mjesec u godini. Pokloni, kuglice, žaruljice, okićeni borovi, snijeg, božićne pjesme, druženje s najdražima, ali i uživanje u jelu i piću (od kolača, torti, mesa, raznih priloga, sarmi do koktela i šampanjca). Nekako je svima to u prvom planu, a mnogima je vježbanje na zadnjem. Posjeti fitness centrima ostavljaju se za novu godinu, stalno se traže neki izgovori.

No, sve to vrijeme dok smišljate razna opravdanja i uživate u blagodatima masne hrane, gaziranih napitaka i alkohola, brojka se na vagi povećava, masne se naslage talože. Ne pada vam na um da ste u svemu tome mogli uživati i ne nakupiti 2, 3 ili 5 kilograma samo da ste 3 sata tjedno (a tjedan ima 168 sati) odvojili za vježbanje!

Zašto je vježbanje zdravo?

Osim što pomaže u bržem gubitku kilograma, može pomoći i kod smanjenja stresa pa se nakon tjelovježbe osjećamo sretnijima i punima energije. Sve to ima pozitivan utjecaj na naše zdravlje pa se tako smanjuje rizik oboljenja bolesti srca, visokog krvnog tlaka, osteoporoze.

Pokrenite se, odaberite fitness programe s osobnim trenerom ili neke grupne vježbe (ako vam više odgovara vježbanje u društvu) te započnite već danas.

Predlažemo vam kružni trening u kojem se aktiviraju sve mišićne skupine, vježbe se izmjenjuju što sprečava dosadu. Specifičnost je ovog programa jak intenzitet, brz prijelaz iz jedne vježbe u drugu te brzi rezultati u stjecanju kondicije i učvršćivanju svih mišićnih skupina.

Dakle, uživajte u danima koji su pred vama kao i u blagodatima blagdanskog stola, ali i vježbajte da ne nakupite masne naslage i višak kilograma! Krenite s tim ODMAH i sredite se prije, kako biste kasnije lakše održali toliko željenu figuru!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije