KOLUMNA: I kurve ostaju bez posla

Droge moje pajdašice i pajdoši. Pri kraju smo još jednog ljeta 2012. šteroga bi štel čim prejdi zobiti. Ali nemrem. Vu meni su toga i čemer. A unda nad jampot me zgrobi srditost kaj bi grizel se okoli sebe kak stekli pes. A semu tomu su krivi oni gori v Saboru, i prvi pendrek naše policije gospon R. Ostojić. I njegov novi Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira. Idemo redom.

Za tzv. uličnu prostituciju uskoro se više neće kažnjavati samo “uličarke”, nego i mušterije. Posebna kazna bit će samo za nuđenje, odnosno traženje usluge – i to 1000 do 5000 kn – a ako se seks za novac i realizira, onda se dama, kao i klijent, kažnjavaju sa 4000 do 10.000 kuna.

Nedaj Bog  da je ti je “uličarka” pajdašica iz djetinjstva, kolegica s faksa ili neka daljnja rodbina. Ajde stani pak ju pitaj kak je, kak je domaj i slično. Tras! Iza vogla skoči žbir i piše prekršajnu prijavu za traženje usluge. I kaj ve. Vrtiš se kak pezdec vrti i probaš mu rastomoćiti da ti je to pajdašica ili rodbina. No zabadaf. On piše prijavu i gotovo. To je prvi dio. Drugi hujši je of. Ak žena domaj prejdi  tebe najde poštu i vidi za kaj je prijava. Uhhhhh dalje se nesmem  ni zmisliti kaj bo domaj.

Od 4000 kn do 10 000 kn platiš ak se seks realizira.

Jebote pa kuliko oni murje misliju zaposliti na tim poslima da ti drže sveću. Kaj bu napisal ako od stroha dobiš “mekanokitis”, a trudiš se kak općinski bik? Najebala je i lokalna samouprava. Murja nema dost djelatnika za tu vrstu problema, i ne preostaje nikaj drugo nego da načelnici opčina i gradova na fletno osrže nekov kurs i zaposle bataljun komunalnih redara zaduženih da rješavaju da li ju je kresnul ili nije? Je li jemput ili dva put? Da li se bo merilo vreme trajanja samog posla, ili se bo merila dužina alata potrebnog radi obavljanja posla? To se pitam zbog raspona kazne, od – do 4000 kuni za luleke do 15 cm, a za svaka 1 cm više po 1000 kuni.

Priliku za posel stoljeća, mogli dobiti i sezonski voajeri. To su oni kaj po plažama škicaju tko koga, gole ženske i muške. Samo je falinga kaj se njih lefko prepozna. Čim nekaj vidiju glova im se steplje kak da se po štreki z biciklinom peljaju. Em bi zadovoljili svoje potrebe, a i još koju kunicu zasljužili. Nikaj ne piše kaj ak se vlovi muške u klinču. Kakve poznate ličnost s gay sklonostima, ili nedaj bože kakvog svećenika. A kaj bu bilo kad tražitelj usluge i pružatelj/ica usluge dojdu pred suca za prekršaje, i pružateljica usluge prepozna u sucu bivšeg klijenta?

Bože oslobodi bruke. Život nam furt doje razna iznenađenja. Pošto nemreju zmisliti kak pokrenuti gospodarstvo ministri se prosto natječu kak ga zatrti. Kad se već predlaže promjena nekih zakona onda bi bilo dobro i napisati kaj s onim kurvama koje nisu vulične. Biro kurve, barske kurve, manekenke, sponzoruše, i mnogo drugih. Kaj bu z onim kurvama kaj pišu knjige s kim su se, gdje su se i kak su se. Pevaljke ne bi diral jer se mogu grdo bečati.A kaj bu z nama pita me Vladek, moj prijatelj inž. strojarstva, već dva put udovec. Nema se  namjeru oženiti treći put, jer mu je to predrogo… Veli da mu je za njegove godine (66) dva put na mesec dost. Najde si pucku  za 500 kuni i zadovoljan on, zadovoljna ona. Se skupa 1000 kuni mesečno.

A znaš Jura kaj me koštala zakonita? Celu penziju. Ako joj nisam predal svih 4100 kuni prejdi bi mi se ukazala Gospa nego njena stvar. S tim novim promjenama zakona više ne bute smeli postaviti kameru na svoj balkon i snimati park, trg, ili susedu kak je pola na rit i poslati kao šaljivi video. Kazna 5000 do 15 000 kuni. E ve mi ni jasno kak budu komunalni panduri, voajeri, dokazali da li ju je ili ju ne ne, ako ne buju smeli snimati. Propal bi posel i našem mještaninu Podmuklom Joži koji je hodal gdje god je bil otvoren novi rotor i snimal. Mještani obično zaborave na znakove i drže se ustaljenog puta. Tek nakon desetak sudara, ljudi skuže da je tu novi rotor i Joža ustupa snimljeno onom sudioniku sudara, koji da više. Bogme bu se i za fantomke išlo v rešt do 90 dana. Naravno ak se fantoma ulovi, ili bu onak “drži vropca za jojca”.

A joj, tretja grupacija su sankcije za širenje smrada. Riječ je o sankcioniranju puštanja glasne glazbe, posebno nakon 22 sata, zvonjave i lupanja po vratima radi raspačavanja letaka, stavljanja (namjernog ili slučajnog) prepreka na javne prostore kojima se ometa slobodno kretanje, emisija neugodnih mirisa (paljenje guma ili širenje kakvog drugog smrada), pa do toga da će se kazniti osoba koja na javnome mjestu daje alkohol nekome tko je već u vidno pijanom stanju ili djetetu. Kažnjavat će se i pijanci koji teturaju, povraćaju ili uriniraju na javnim mjestima.

Ne znam kaj budu rekli oni z Varaždina, ali dobro ne bu. No to bu imalo utjecaja i za naše multikultularne sredine. Kaj buju naši Cigani ili Romi. Gde buju kurili auto-gume? Gde buju ružili po željezju, rastavljali aute, i cedili kiselinu iz akumulatora. Prosim lepo, tko bu ih tužil za ono kaj se događa gda im dojde socijalna pomoć? Sirene, murja, galama. Mnogi od njih imaju i po desetke prekršajnih prijava, i nikome nikaj. Šteta kaj nema reči o sranju i pezdenju. To je predlagatelj zaboravil ili mu sranja idu pod ” stanje normalno”. O pezdenju u javnom prostoru ni riječi.

Kao da mi Hrvati jemo samo kavijar i pijemo šanel 5 pak z nas vriju miomirisi a ne burek, čevapi, sarmice i čurke. Ja bi v zakon del, da se zabranjuje ulazak u vozila javnog prijevoza sema koji su se snoćka nažderali češnjeka, a ujutro maknuli dve tri žganice, i onda ti pušu direkt v gubec s kretenskim osmjehom na licu.

I kaj ve na se to reči. Aj ve fčekni, ili podrogaj kuharicu ili konobaricu po ritici. Ve probaj s pajdašicom iti v Bereke cvetje brot. Gda pročitaju novi zakon naši mlodi nemaju šanse da dožive ljepote šetnji uz Dravu i Muru, poljima, i tratama. Kak bu siromak čovek kaj ga muči prostata preživel ako ga v parku ili pri kakvom plotu stisne. Pa kaj oni misliju da je tim ženama lepo na vulici stoti i čakati mušteriju, smrdljivu ili dišeću. Na to ih je natiral život i političari koji su im već jempot uskratili kruh i fkrali fabrike. Gde je tu razum? Se bi ja… ma nikaj ja ne bi, ali nek se skup ide u 505 p.m.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije