NA PONOS MJEŠTANA

INVESTICIJA U DONJEM MIHALJEVCU Zgrada prodavaonice zasjala u novom ruhu

Danas u selu služi kao građevina kojom se ponose. Privedena je svrsi kakvu zaslužuje ova sredina.

Naziva se zgrada javne namjene i u vlasništvu je Općine Sveta Marija. U njoj je smještena prodavaonica prehrambeno-mješovite robe jedne poznate međimurska trgovačke tvrtke. Danas je ukras mjesta, a put od oronule do zgrade ponosa trajao je dvije godine. O tome će Đurđica Slamek, općinska načelnica Svete Marije.

– Kako je  objekt bio u jako lošem stanju odlučili smo krenuti u njegovu sanaciju još 2017. godine. Najveći problem je bila vlaga, odnosno nepostojanje izolacije te krovište, a i sama zgrada je djelovala zapušteno jer godinama se u nju nije ulagalo – istaknula je načelnica i opisavši daljnje radove. 

2017. godine izmijenili su krovište, a 2018 u potpunosti sanirali i rekonstruirali unutarnji prostor, a kako unutar zgrade postojalo je još cca 25 m2 neiskorištenog prostora i njega su pripojili prodavaonici. Napravili su hidroizolaciju temelja i sanirali vlagu, promijenili su unutarnju i vanjsku stolariju, a u proširenom prostoru su postavili podne i zidne pločice te sanirali zidove i strop u tom proširenom prostoru i skladištu, a dokupili su i snagu struje jer postojeća nije bila dostatna za potrebe prehrambene  prodavaonice.

Za kraj je dodala: – Zbog vlage izgradnju fasade smo prolongirali na ovu godinu jer smo željeli da se zidovi dobro osuše te će ona u potpunosti biti završena za 10-tak dana. Svi radovi izvedeni su veoma kvalitetno, a fasada je energetski učinkovita. Iako najmoprimci u samom početku nisu baš bili oduševljeni što ćemo proširivati prostor jer je to iziskivalo veliki angažman oko zaštite robe i prostora same prodavaonice na kraju su jako zadovoljni učinjenim – završila je zadovoljno.

Ovom investicijom od cca 300.000 kuna Donji Mihaljevec je dobio jedan veći i kvalitetan prostor što izravno utječe na ponudu šireg asortimana robe, manje rashode za najmoprimca koji će, vjeruju u Donjem Mihaljevcu znati dobiveno valorizirati kroz još nižu cijenu robe za dobrobit svojih kupaca, prvenstveno stanovnika ovog mjesta koji vrlo rado odlaze baš u tu prodavaonicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije