KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA

VIJEĆE ROMA PRIBISLAVEC Kristijan Balog u odsutnosti izabran za predsjednika, zamjenik Biserko Horvat

Sjednici su nazočili: Dražen Balog, Marijan Ignac, Biserko Horvat, Branko Cikatić, Anđelko Oršuš, Srđan Kičmanović, Milorad Oršoš, a izostali su: Kristijan Balog, Danijel Oršuš i Slađan Oršuš. Oni čine VRNM Općine Pribislavec. Dobili su najveći broj glasova, od 20 kandidata s izborne liste. Čestitali im načelnica Općine Višnja Ivačić i njezin zamjenik Željko Balog.

Konstituirajuća sjednica je započela na način da je načelnica Višnja Ivačić ponaosob čestitala izabranima, a obratio im se i njezin zamjenik Željko Balog. Bilo je to danas (18.6.) u ranim popodnevnim satima u općinskoj vijećnici Pribislavca. Sjednicu je vodio Dražen Balog, kao vijećnik koji je poslije opravdao odsutnog Kristijana Baloga.

U tajnom glasovanju jedini predloženi kandidat Kristijan Balog dobio je sedam glasova, isto kao i njegov zamjenik Biserko Horvat.

Višnja Ivačić ih je pozvala na suradnju te im obećala kako će sve svoje obveze pokušati podrediti njima, pa i sastanke VRNM za koje je rekla da mogu biti i na otvorenom ako će to prilike zahtijevati.

Opširniji i koncizniji, što je i normalno, je u obraćanju vijećnicima bio zamjenik načelnice Željko Balog. Zamolio je vijećnike za suradničku ruku kako bi sumještanima, ali i cijeloj državi pokazali kako Romi Pribislavca nisu Romi slučaj, da nisu najgori kako im se to u posljednje vrijeme imputira.

– Želimo da konačno započne suživot s većinskim stanovništvom, za to nam treba potpora nadležnih institucija – istaknuo je i dodao: – Želimo mir i sigurnost, drugo nam ne treba jer nismo niti gladni, a ni žedni – podvukao je.

Javno je pozvao Alenku Bilić, ravnateljicu čakovečkog Centra za socijalnu skrb, na koopertaivnost jer će se samo njome moći rješavati nagomilani problemi s kojima će upoznati i ministricu Murganić kada će doći u Pribislavec. Istaknuo je kako Romi u Pribislavcu imaju više nego Hrvati u nekim sredinama, misleći prije svega na komunalnu infrastrukturu i za to trebaju biti zahvalni sredini gdje žive i vratiti joj mirnim i sigurnim suživotom, poštivanjem komunalnog reda, radom i mirom.

Članovima Vijeća je poručio da mu budu vjetar u leđa kako bi on zajedno s načelnicom mogao biti u njihovoj službi. Za ruku suradnje zamolila ih je i načelnica koja je rekla kako im nikada nije trebalo veće zajedništvo nego danas, sada.

Vijećnici su pljeskom nagradili govore načelnice Ivačić i Željka Baloga. Da li je to potvrda onoga što se od njih traži? Vjerujemo da da…

Riječ, dvije o samim izborima. Od ukupno 369 birača upisanih u popis birača glasovanju su pristupilo svega 54 birača, odnosno 14,83%, od čega je prema glasačkim listićima 54 birača odnosno 14,63%. Važećih listića je bilo 44 odnosno 81,48 %. Nevažećih je bilo 10 glasačkih listića, odnosno 18,52 %.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije