Bože čuvaj Hrvatsku, od preslagivanja i preslagivača

Umjesto da časno odstupe političari predvođeni Karamarkom na desnici, Milanovićem na ljevici i Petrovim na nigdje, oni kreću u preslagivanja i dogovaranja, samo iz razloga da ostanu na vlasti. Njima su Hrvatska i njezini žitelji tek izgovor za grabež koju čine desetljećima, a na prvom mjestu im je bogaćenje njihovih najbližih i ponižavanje svega što hrvatski diše

Bože kako je lijepi osjećaj kada znaš da u Francuskoj hrvatski nogometaši dišu kao jedan, da su spremni za svetu hrvatsku vrijednost ostaviti srce na terenu i kada znaš da su dio toga u sebe ugradili u Međimurju, u Toplicama Sveti Martin i na igralištu NK Poleta u Svetom Martinu na Muri. Turci su osjetili jačinu Hrvatske i samo Bogu, odnosno Alahu mogu zahvaliti što u mreži njihovog dobrog vratara nije završilo barem pet, šest lopti.

Niti prokletnici poput onih što su na južnjačkom mostu ispisali oni sramotnu poruku, niti novinari raznih portala, ali niti onaj bedak koji je nakon Modrićevog gola utrčao među igrače ne mogu poremetiti slogu zrelih ‘Vatrenih’ koji pokazuju dostojanstvo kakvo Hrvatima i Hrvaticama i domoljubnim stanovnicima Lijepe naše vrijedi više od mnogih drugih stvari koje im političari pokušavaju nametnuti kao najvažnije.

A tek Sandra Perković koja gazi konkurentice gdje god se pojavi, ali i svi drugi športaši. Kako je lijepo bilo vidjeti hrvatske košarkaše predvođene svjetskom veličinom Aleksandrom Petrovićem u Toplicama Sveti Martin, gdje očekujemo i vaterpoliste koji će se pripremati za Olimpijske igre u Brazilu.

Daj nam dragi Bože više ovakvih ljudi i događanja, a čuvaj Hrvatsku od preslagivanja, još više od preslagivača koji nam se nameću nakon što su uništili gotovo sve što se imalo. Umjesto da časno odstupe svi političari predvođeni Karmarkom na desnici, Milanovićem na ljevici i Petrovim na nigdje, oni kreću u preslagivanja i dogovaranja, samo iz razloga da ostanu na vlasti.

Kaže mi prijatelj kako je Karamarko dobio povjerenje birača da čini najbolje za Hrvatsku i njezinu političku i svekoliku sadašnjost i budućnost. Poput Halilhodžića, kažem ja, istina je da je Karamarko dobio povjerenje birača, ali sigurno nije dobio da nam preslagivanjem u Vladu dovede Milorada Pupovca i slične likove koji od svega hrvatskoga vole samo kune u ne manjim apoenima od ‘starčevićke’.

Kažem ja, dovođenje Pupovca u Vladu i k tome još na mjesto potpredsjednika znači priznati kako je nadbiskup Alojzije Stepinac bio ratni zločinac, kako je Domovinski rat bio građanski rat, kako je Oluja bila nelegitimna akcija sa ciljem protjerivanja Srba, kako su generali Norac, Gotovina i Markač bili perjanice progona Srba i kako je ministar Hasanbegović promotor antisrbizma i oživitelj ustaštva u Hrvatskoj. Bogme za dovođenje Pupovca i drugih ‘slavnih’ u Vladu od svojih birača Karamarko nije dobio mandat. Nije niti da ‘Todorićevog menađera’ Marića stavlja na mjestu premijera.

Većina ovih što sjede u Hrvatskom saboru i Vladi trebaju otići za dobro Hrvatske i svih njezinih žitelja. U Saboru i Vladi bez spomenutog trojca, zatim Milanovića, Šukera, Jovanovića, Podoljnaka, Hebranga, Grbina, Dakića, Stazića, Čačića, Reinera i drugih likova, a poglavito bez Šeksa i Granića, Hrvatska će biti bolja i sretnija.

Vlada koja je pala u četvrtak i koja toga očito nije svjesna, nema šanse za oporaviti Hrvatsku, kao što niti Zdravko Marić nema šanse biti dobar hrvatski premijer. Kao što dosadašnja Vlada nije imala sluha za stotine tisuća blokiranih i ovršenih ljudi, tisuće mladih koji odlaze u svijet i stotine hrvatskih branitelja koji se zbog boli koje su im nanesene završavaju u grobovima tako hrvatski birači ne trebaju imati sluha ponovno im dati povjerenje na izborima koji su na vidiku. Hrvatska treba nove ljude, obrazovane i školovane (bez kurikuluma), bogobojazne, ponizne ali hrabre, domoljubne i poštene ljude.

Partizani, ustaše, antifašisti, velikosrbi i svi oni koji se na Jelačić placu i Markovom trgu smiju svemu što je Hrvatsko i Božje nisu Hrvatskoj potrebni i najmanje što mogu napraviti za sve nas je da se povuku i žive sa svojima, daleko od javnosti. Domoljubna koalicija, Hrvatska raste i Most uistinu nisu hrvatska budućnost. Bio sam prvi ili najmanje među prvim hrvatskim novinarima koji je rekao kako su novi izbori jedino i najbolje rješenje za bolju Hrvatsku i tako mislim i sada. Bolje je to rješenje od bilo kakvog preslagivanja, premda me povijest uvjerila kako hrvatski birači najčešće izaberu loše ljude. Ali i to je demokracija.

Vjerujem kako će u novom Saboru i novoj Vladu biti mjesta za Sunčanu Glavak, Sandru Perković i Janicu Kostelić koje me nisu ničim razočarale. Makar one imaju mjesta u hrvatskoj zbilji. Međimurje vapi za dobrom radijskom i TV voditeljicom i novinarkom.

Kanio sam pisati o svojem pohodu ‘Križnim putem’ od Macelja, preko Hude jame i Bleiburga do Tezna, ali odustajem, jer to je puno značajnija tema od kolumne. Bio je to izuzetan susret sa hrvatskom stvarnošću. Drugačijom nego li su nas učili u školi. Ovog vikenda i narednih dana nastupa bolja Hrvatska. Ona športska, koja je u svijetu na najvišoj cijeni, ma koliko to šačici nezadovoljnika smetalo i mrsko bilo. Predsjednice Republike Hrvatske, dosadašnji prvi potpredsjedniče Vlade, drugi potpredsjedniče Vlade, milostivi predsjedniče Hrvatskog Sabora, antifašisti i razni domoljubi, ministri i ministrice; Hrvati i Hrvatice i drugi narodi i manjine, nisu GRAĐANI i GRAĐANKE nego žitelji, stanovnici i državljani!!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije