KOLUMNA: Hrvatski športaši u Brazil idu u kineskoj odjeći i obući

Sramota je za sve hrvatske vlasti od nezavisnosti Hrvatske, što hrvatski športaši na Olimpijske igre u Brazil idu kineskoj odjeći i obući. Proteklih dvadesetak godina nesposobna i pokvarena politička elita uništila je najbolje tvornice odjeće i obuće u Hrvatskoj, po kojima smo bili poznati u svijetu. Još imaju obraza predstavljati se onima koji će Hrvatsku voditi narednih pet godina, te postići da na slijedeću Olimpijadu športaši putuju u srpskoj opremi.

Nije više vijest niti novost kada hrvatsko pravosuđe i policija počine neku štetu običnim, domoljubnim i kršćanski odgojenim ljudima, a silno su ljubazni prema onima koji niti Hrvatsku vole, niti poštuju niti doprinose njezinom ugledu i napretku. Prošlog tjedna dva su stranca autocestom Zagreb-Lipovac vozili brzinom od 260 kilometara, a za taj prekršaj kažnjeni su sa 2 tisuće kuna i oduzimanjem vozačke na mjesec dana. Vozio je čovjek iz selničke fare kroz Žiškovec oko 70 kilometara na sat i dobio je veću novčanu kaznu od frajera na autocesti i bez vozačke ostao 6 mjeseci.

Policija je revno prijavila, a sud opalio šestomjesečnu zabranu dolaska u Donji Srb izvjesnog Dražena Keleminca koji je želio spriječiti održavanje srpskog derneka u Donjem Srbu na mjestu gdje su srbočetnici četrdesetih godina minulog vijeka poklali Hrvate. Ali ta ista policija i to isto sudstvo ne može i ne želi privesti i globiti unuka Jovana Raškovića koji u Primoštenu širi velikosrpsku ideologiju. Ne privodi niti bivšeg ministra poljoprivrede Jakovinu koji je počinio niz psina s hrvatskim novcima, kao niti Milanovića kojemu se pripisuje niz nepodopština, koje je otkrio Velimir Bujanec, ovog trenutka najkvalitetniji hrvatski novinar. Mislim si kako bi Jakovina i Milanović prošli da su članovi HDZ-a ili ne daj Bože HSP-a….

U liku Andreja Plenkovića dobili smo još jednog vatrenog antifašistu te ćemo tako na slijedećim izborima moći birati između antifašista Plenkovića i Milanovića, čiji su glavni promotori Vladimir Šeks i Stipe Mesić dokazani ljubitelji svega hrvatskoga i pravednoga. Siguran sam kako će pod njihovim vodstvom Srbiji lakše biti uhićivati i kažnjavati hrvatske branitelje ma gdje bili kako će Srbija bez problema preći pregovore o ulasku u Europsku uniju. Naravno ako EU prije ne propadne ili je ISSIL pokori ili uništi.

Isto tako sam siguran kako pod vlašću Milanovića ili Plenkovića istinski domoljub Marko Perković Thompson neće moći pjevati u Puli, ali će Bajaga, Riblja čorba, Mile Matić i drugi moći tamburati i trubiti gdje će željeti u Lijepoj našoj. Najavljivati Oluju, Špancirfest, Vinkovačke jeseni, Porcijunkolovo, a možda ih i zbrisati s kalendara održavanja. Poglavito Oluju.

Grozno i odurno mi je što će hrvatski športaši na Olimpijske igre u Brazilu putovati i tamo nositi kinesku odjeću i obuću. Sramota je ovo za sve hrvatske vlasti od nezavisnosti Hrvatske koji su pretvorbama, krađama i privatizacijom uništili hrvatske tvornice odjeće i obuće koje su proizvodile svjetsku kvalitetu.

Uništili su svjetski poznate proizvođače odjeće Kamensko, Zelinku, Vuteks, Ponos,VIS, MTČ, DTR, NIK, Jugoplastiku….. i obuće VIKO, Borovo, Šimecki, Kraš, Ivančicu… Sve te tvornice da su opstale mogle su izraditi odjeću i obuću za Sandru, Blanku, Snježanu, Sinkovića, Bogdanovića, Udea, Pavića, Gojuna…

Ostao je kakav takav varaždinski Varteks, obnavlja se Borovo, a imamo i nekoliko manjih konfekcija i svi oni mogli su sašiti i napraviti odjeću i obuću za hrvatske športaše. Ali neki profesionalni antifašista i mrzitelj svega hrvatskoga odlučio se za kinesku opremu i tako ponizio ionako ponižene Hrvate i Hrvatice u polupraznim tvorničkim halama. Sigurno je taj i takav sebi dobro naplatio ulizivanje svjetskim moćnicima, te će ponajbolji svjetski športaši iz Hrvatske u Brazilu nositi nekvalitetnu i možda za zdravlje štetnu opremu.

I takvi se nude da Hrvatsku vode narednih pet godina, kako bi svojim osobnim interesima i ulizivanjem svjetskim centrima moći ostvarili da naši športaši na slijedeće Olimpijske igre putuju u srpskoj odjeći i obući. Papa Franjo i SPC potpomognuta srpskom politikom i dalje razapinju i mrcvare hrvatskog mučenika i domoljuba, blaženog Alojzija Stepinca. Naravno hrvatski biskupi, predsjednica Grabar Kitarović, premijer Orešković, ministar Kovač i drugi ne smiju ništa kazati kako ne bi uvrijedili one koji su Stepinca proganjali i na kraju svirepo ubili.

Puno sam toga pročitao i igdje nisam naišao na primjer ili podatak kako se kod proglašavanja bilo kojeg katoličkog sveca pitalo pripadnike druge religije, a kamoli države kao što je to sada u slučaju hrvatskog blaženika Alojzija Stepinca. Ali sam pročitao kako je bilo čudnih rimskih papa.

Mesić, Pupovac, Dačić i Pusić kliču iz ustaničkog Donjeg Srba i Beograda kako su Hrvati srbofili, Ustaše, mrzitelji…, a oni koji bi trebali odgovoriti šute i tako pokazuju koliko im je do Hrvatske stalo.

A koliko im je stalo najbolje osjećaju hrvatski poljoprivrednici, radnici ovršeni, blokirani, branitelji koji uskoro neće smjeti iz svojih ionako skromnih kuća te oni koji rade za malu ili nikakvu plaću. Hvala Bogu da se javlja nova politička opcija čiji članovi su se već dokazali u zaštiti onih koje SDP-ovi i HDZ-ovi vjerovnici izbacuju iz kuća i stanova, stavljaju ovrhu na ionako niska primanja, blokiraju im poluprazne račune i stavljaju ih u dužničko ropstvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije