Vijesti / Naši ljudi
Naši ljudi
MURSKO SREDIŠĆE Na šetnici postavljena skulptura vrsnog umjetnika, Arjuna Šardija Purija
List Međimurje

u ravnoteži s prirodom

MURSKO SREDIŠĆE Na šetnici postavljena skulptura vrsnog umjetnika, Arjuna Šardija Purija

Jutros je u Murskom Središću na šetnici sv. Barbare postavljena skulptura koju je izradio Arjun Šardi Puri, kipar iz Gornjeg Zebanca

Arjun Šardi Puri Fotogalerija

Skulptura je postavljena na samom početku šetnice, o čemu je umjetnik rekao sljedeće - Mislim da je tu uvijek određena frekvencija ljudi, paše uz vodu i ova dva objekta te daje ravnotežu cijelom sklopu.

Ovo umjetničko djelo je u cjelosti izrađeno od drveta, a u njenom središtu između dvije piramide se nalazi Globus, koji simbolizira Zemlju. Same piramide su alkemijski simboli te aludiraju na uravnoteženost prirode i ljudi, flore i faune, dok se iznad svega nalazi zmajevo jaje.

O čemu pak je kipar dodao kako je Pozojevo jaje povezano uz stare međimurske legende i pripovijetke. - Skulptura je u principu neka vjera u ravnotežu, duha, tijela uma. Drvo koje drži vodu. - kazao je.

Arjun Šardi Puri živi u Gornjem Zebancu, a prema njegovim riječima, ova skulptura je našla svoje mjesto na šetnici jer je svoje djetinjstvo proveo u Murskom Središću. - Tu sam odrastao i posebno sam vezan uz ovaj grad te je ovo i znak zahvalnosti - istaknuo je.

Osim ove krasne skulpture, Arjun Šardi Puri autor je i poznatog hatlara s kravom u Strahonincu, vepra u Muzeju, Pozojevog jaja, pisanica i brojnih izložbi po muzejima.

Na pitanje što u slučaju poplave, umjetnik se svesrdno nada kako do nje ipak neće doći, ali ima pripremljenu soluciju i u tom slučaju. 

 

 

 

 

 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video