Vijesti / Naši ljudi
Naši ljudi
MOĆ ŽENA Udruga žena Belica proslavila 15 godina predanog rada i doprinosa lokalnoj zajednici

15-godišnji sjaj

MOĆ ŽENA Udruga žena Belica proslavila 15 godina predanog rada i doprinosa lokalnoj zajednici

Udruga Žena Belica ove je nedjelje obilježila svoju 15. obljetnicu postojanja uz veliku proslavu na kojoj su se okupile članice i zainteresirana javnost kako bi se prisjetili dugogodišnjeg doprinosa zajednici.

- 0va udruga, koja se sastoji od nevjerojatno predanih žena, ostavlja dubok trag u Belici, ali i šire, istaknuo je načelnik Zvonimir Taradi, čestitavši im na jubileju.

Na samom početku, predsjednica Udruge žena Belica, Radojka Taradi okupljenima je ispričala što se članice rade.

- Tijekom proteklih 15 godina, članice su aktivno sudjelovale u gotovo svim općinskim manifestacijama i vjerskim događanjima, pridonoseći time bogatstvu kulturnog i društvenog života u Belici, istaknula je.

Uz sport i rekreaciju - odnosno aktivnosti koje članice imaju kroz cijelu godinu; ono što ovu udrugu čini posebnom je i njihov humanitarni rad. Naime, članice se redovito pridružuju aktivnostima žena na županijskom nivou ili samostalno organiziraju humanitarne akcije i prikupljaju donacije za potrebite. Njihova požrtvovnost i briga za druge primjer su solidarnosti koja pokazuje koliko lokalna zajednica može napredovati kroz zajednički trud i rad.

Jedan od ključnih načina na koji Udruga Žena Belica prikuplja sredstva za svoje humanitarne i druge aktivnosti je prodaja vlastitih ručno izrađenih predmeta. Njihovi radovi su pravi mali umjetnički ručni radovi koji uključuju prekrasne čipkaste stolnjake, naštikane fertufe, umjetno cvijeće i različite dekorativne predmete, kao što su ručno oslikane vaze i npr. božićne pšenice u neobičnim oblicima poput - krumpira koji je ujedno i zaštitni znak Općine Belica. Svaki predmet je unikatan i izrađen s ljubavlju, čime privlači ljude koji cijene ručni rad i originalnost.

Prva predsjednica udruge bila je Nevenka Kozjak, koja je postavila temelje, dok se posljednjih više od deset godina na čelu Udruge nalazi Radojka Taradi, čija je predanost i vođenje doprinijelo kontinuiranom rastu i uspjehu Udruge.

Povodom 15. godišnjice postojanja, članice Udruge Žena Belica organizirale su posebnu proslavu koja se održala ove nedjelje, 17. rujna. Priredba je bila prepuna veselja i zajedništva, a glavna atrakcija bio je dramski prikaz koji je napisala i članice pripremila Marija Magdalenić.

Izbor za miss zrelo i fajno

udruga žena belica, 15 godina 2023 Fotogalerija

Dramski prikaz "Izbor za miss zrelo i fajno" nasmijao je sve okupljene, a missice su redom poručile da žele 'mir u svijetu'. Haljine u kojima su šetale beličke missice sašila je Marija Magdalenić, za kostime žirija pobrinula se članica Lucija Požgaj, za frizure i šminku - članica Darinka Premuš, dok su nakit i krune članice izradile same. Publika je uz blagoslov žirija, odlučila da sve žene zaslužuju krunu i kako je bilo rečeno, 'nijedna neće završiti ispred druge'.  

Pogledajte kako im je bilo u našoj fotogaleriji: 

Udruga Žena Belica i dalje ostaje nezaobilazna snaga u beličkoj lokalnoj zajednici, pokazująći da zajednički trud i predanost mogu stvoriti pozitivne promjene. S obzirom na njihovu strast prema služenju zajednici i kreativnosti u radu, očekuje se da će njihov doprinos rasti i u narednim godinama.

Najnovije

Reci što misliš!