Vijesti / Naši ljudi
Naši ljudi
OBITELJ POSAVEC IZ IVANOVCA Obnovili smo djedov traktor iz 1963. godine
List Međimurje

SUSRET STARIH TRAKTORA

OBITELJ POSAVEC IZ IVANOVCA Obnovili smo djedov traktor iz 1963. godine

Od Selnice put okolnih brijegova još jednom, po 17. puta zaredom, 2. rujna krenula je povorka starih traktora

Organizator smotre su Općina Selnica i Oldtimer klub Selnica, a Ignac Šardi kao pokretač ove priče dobro pamti kako je sve počelo.

- Prvi put imali smo desetak neuređenih traktora. Malo sam ih zašpotal i već idući put većina je bila uređena. Rekao sam im da ih traktor služi 50-60 godina i zaslužuje kilu farbe i pranje. Počeo je rasti broj i danas imamo 80-ak traktora i gotovo svi su uređeni. Spasili smo dio tehničke kulture, jer ranije su sve kupovali Slovenci i Austrijanci. Uredili bi naše traktore i šepurili se na njima - kazao nam je Šardi. 

Bila je tu i obitelj Posavec iz Ivanovca koja je netom uredila stari traktor.

- Ovaj Varchalowski iz 1963. godine je naslijeđe po djedu Stjepanu Posavcu. Friško je restauriran nakon što je godinama propadao pa smo došli na ovaj susret - kazao nam je Siniša Posavec koji je stigao sa suprugom Danijelom, kćeri Lanom i sinom Lukom. 

Traktoristi su napravili krug preko Zebanec Sela, Zaveščaka, Bukovca i Donjeg Koncovčaka te se vratili do lovačkog doma u Selnici. Komisija je pregledala i nagradila najočuvanije stare traktore, a bilo je tu i primjeraka iz 1951. godine.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3567

Najnovije

Reci što misliš!