Vijesti / Naši ljudi
Naši ljudi
VIDEO Kućni trening na stolici za aktivaciju cijeloga tijela
Fitness studio FitLife

TRENING S IVANOM POSAVEC

VIDEO Kućni trening na stolici za aktivaciju cijeloga tijela

Bolovi u području trupa, a kao posljedica sjedenja ili teškog fizičkog napora, mogu biti vrlo frustrirajući i nepodnošljivi pa je upravo zbog toga važno biti aktivan i baviti se nekim tipom rekreacije.

Kod prednje stane trupa radimo trbušne i prsne mišiće, a sve kako bi kralježnica s obje strane imala potporu. Za zdravlje kralježnice potrebno je jačati cijeli trup, tu također uz mišiće trupa, spadaju i mišići zdjelice kao jedan važan segment u jačanju corea.

Core je područje zdjelice, kukova i kralježnice stoga je važno da je uvijek uključen u trening. Stražnjica bi trebala biti snažna stoga je dobro da kod aktivacije stražnjice gledate na to da radite uz pomoć nekog tipa vanjskog opterećenja.

To vanjsko opterećenje može biti u obliku girje, bučica, šipke, medicinske lopte itd.

Kontrola pokreta jamči zdravlje lokomotornog sustava, stoga je važno da pazite i na obrasce kretanja, i na tehnički točno izvođenje, a pogotovo kada gradite mišiće trupa. Mišići trupa su često, zbog nepovoljnih uvjeta, preslabi da bi držali kralježnicu pa je vježbanje u današnje vrijeme neophodno za zdravlje.

Sjedenje i dugotrajno stajanje ili položaji tijela koji nisu u pravilnom pokretu i nama prirodni ne bi smjeli biti dio naše svakodnevice, ali kako oni ipak jesu, potrebno je poraditi na sveukupnom zdravlju i držanju.

Svaka osoba koja trpi bilo kakve bolove bi trebala najprije na savjetovanje liječnika kako bi on mogao na temelju razgovora odabrati vrstu rekreacije ili rehabilitacije.

U videu ispod sam pripremila pet vježbi kao jedan kratki kućni trening uz pomoću samo jedne stolice, a za aktivaciju cijeloga tijela. Preporučujem da odradite pet do sedam serija, deset do dvadeset ponavljanja svake vježbe. Između serija odmorite, ali nikako više od pola minute.

Svaka osoba koja se dobro osjeća, ne trpi nikakve bolove i zna raditi samostalno trening te su joj sve ove vježbe dobro poznate, može nastaviti s treningom samostalno u udobnosti vlastitog doma.

Trening:

Obrnuti sklek

Bugarski čučanj

Sklek

Nagazni korak

Škarice

picture
 


 

Najnovije

Reci što misliš!