Vijesti / Naši ljudi
Naši ljudi
NEDELIŠĆE Denis Dobša kuniće uzgaja od malih nogu, no dva su posebna...
List Međimurje/D. Kliček

ostao je zatečen

NEDELIŠĆE Denis Dobša kuniće uzgaja od malih nogu, no dva su posebna...

Iako kuniće uzgaja od malih nogu, Denis Dobša (45) iz Nedelišća ostao je zatečen kad je usred posljednjeg legla otkrio dva koji izgledaju kao da su upravo izašli iz frizerskog salona. Kraj hrpe kratkodlakih, ovaj dvojac sive boje istaknuo se svojim mekim kovrčama ali i pitomom naravi

- Kuniće već dugi niz godina uzgaja i moj otac Vladimir ali ni on nije doživio da bi se u leglu našla dva takva dugodlaka i kovrčava kunića. Razumljivo bi bilo da imamo dugodlake kuniće, ali cijelo leglo je kratkodlako, uobičajeno, napominje Dobša. Zečji dvojac je tako postao svojevrsna atrakcija između tridesetak kunića, a zbog svog specifičnog izgleda, možda izbjegnu i sudbinu ostatka legla pa ne završe u gulašu. 

Denis Dobša kuniće uzgaja od malih nogu Fotogalerija

Denis je i član Udruge uzgajivača malih životinja Nedelišće pa kunići nisu jedine domaće životinje na obiteljskom imanju. Među nasadima starih sorti jabuka i šljiva šeću autohtone dravske guske, a pod budnim okom Međija, međimurskog psa.

- Autohtone vrste su naš identitet i bitno je sačuvati ih od izumiranja. Uzgajam ih iz ljubavi i kako bi se sačuvalo to naše bogatstvo. Želja mi je jednog dana imati i međimurskog konja te sam član udruge uzgajivača međimurskog konja „Međimurec”, ali tamo za sada samo pomažem koliko stignem, napominje Dobša.

- Morate imati vremena za rad s životinjama jer zahtjevaju brigu kroz cijeli dan, kad su male treba ih imati i pod nadzorom, a ako svi rastu jedni kraj drugih u suživotu onda kasnije nemate problema, zaključuje naš sugovornik.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3539

Najnovije

Reci što misliš!