Vijesti / Naši ljudi
Naši ljudi
ZORAN HABUŠ IZ SVETE MARIJE 'Srce još uvijek vuče u Međimurje'
List Međimurje/M.K.Radmanić

Svetomaršćanin sa zagrebačkom adresom

ZORAN HABUŠ IZ SVETE MARIJE 'Srce još uvijek vuče u Međimurje'

Pedesetsedmogodišnji rođeni Svetomaršćanin sa zagrebačkom adresom, Zoran Habuš rado je viđen gost na svim manifestacijama u svom rodnom međimurskom mjestu

Još od malih nogu volio je dolaske u Svetu Mariju gdje mu živi obitelj, rođaci, ali i puno dobrih prijatelja.

- Nikad nisam dvoumio čime se baviti kada bismo boravili doma u Svetoj Mariji. Prijatelji su bili uključeni u mnoge sportske klubove, a ja, odgajan gotovo od rođenja u sportskom duhu, radi bih s njima sudjelovao u svim sportskim događanjima. Danas, ne mogu zamisliti da ne prisustvujem nekoj od teniskih ili lovačkih manifestacija, govori nam Zoran.

ZORAN HABUŠ IZ SVETE MARIJE 'Srce još uvijek vuče u Međimurje' Fotogalerija

Zorana je na njegov sportski put usmjerio otac Zdravko koji je bio priznati ragbijaš, poznati sportaš u tadašnjoj Jugoslaviji te kapetan reprezentacije čak deset godina.
- Kada sam napunio deset godina, tata me upisao u zagrebački ragbi klub što sam objeručke prihvatio te se kasnije profilirao kao istinski sportaš. Ovaj zahtjevan sport, srećom danas puno popularniji no u moje mladenačko vrijeme, zahtijevao je dobru fizičku spremu, a ja sam bio uporan i marljiv. Upravo su me te odlike dovele do dva nastupa s reprezentacijom protiv svjetske sile u ragbiju Novog Zelanda, prisjeća se Zoran. 

Po umirovljenju iz profesionalnog bavljenja ragbijem, Zoran kreće putevima svoje druge sportske ljubavi, tenisa. 

- Kao sportašu mi je bilo važno ostati u kondiciji pa sam  sa svojom sportsko prijateljskom ekipom iz kvarta uzeo reket u ruke i odigrao meč, dva. To je bilo toliko prirodno da više nisam mogao zamisliti tjedan, a da nisam bio na terenima. Danas aktivno treniram dva puta tjedno, redovit sam sudionik veteranske lige, a ovim sam sportom zarazio i dvanaestogodišnju kćer Brunu koja je danas redovita sudionica turnira HTS-a na kojima osvaja istaknute rezultate, kaže Zoran koji i sam ima pozamašan broj pehara s teniskih turnira.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3533.

Najnovije

Reci što misliš!