Na livadi uz kuću

DRAGOSLAVEC BREG Neven Boršić sa sinom Janom napravio vlastitu stazu za motokros sa ‘skokovima’!

Na livadi uz kuću Neven Boršić je sa sinom Janom napravio vlastitu stazu za motokros sa 'skokovima'

Nevena Boršića iz Dragoslavec Brega i njegovog sina Jana zatekli smo u neobičnoj radnoj akciji. S lopatama i tačkama u rukama, uz pomoć mehanizacije, nasred livade napravili su dvije – kako to reći – hrpe zemlje. Upitali smo ih što rade i dobili zanimljiv odgovor:

– Radimo si privatnu stazu za trening za motokros. Ove hrpe zemlje zovu se skokovi, sad imamo dva, a napravit ćemo i hupsere – kazao nam je Neven Boršić, a sin Jan odmah nam je demonstrirao o čemu je riječ. 

U tren oka vratio se u punoj spremi, s kacigom, na motociklu KTM 85. Upalio je motocikl, zagrijao ga, napravio jedan krug i poletio zrakom!
– Skok je bio nekih dva i pol metra. A na stazi u Goričanu, kamo ponekad idem s tatom, skačem i do pet metara. Nije me strah. Važno je da na skok ne dođem s premalom brzinom, jer bih sletio na prvi kotač. I moram imati kontrolu nad upravljačem i motorom – ispričao nam je još vruć, nakon desetak skokova, 12-godišnji Jan Boršić. 

Šestaš je Osnovne škole Gornji Mihaljevec, igra nogomet u Petici, voli stolni tenis i član je starije skupine robotičara u Slakovcu s kojom je nedavno osvojio broncu na regionalnom natjecanju u Kosovu!

Njegov otac Neven istaknuo je da, naravno, ovo nije nikakva profesionalna staza, ništa slično. Riječ je o njihovoj livadi pored kuće, a kako baš nešto kopaju na gruntu imali su zemlje za izradu skokova za vježbu i uživanje.

– Ja cijeli život vozim motocikl, ali cestovni. No, prije tri godine počeo sam rekreativno voziti i motokros. Jan je vozio quad (četverocikl) već s pet godina. Potom je dobio veći quad te je i njega prerastao. Prošle godine je dobio KTM, a ja imam Yamahu YZ250. Odemo na stazu Lukač kod Goričana. Htjeli su već i da se Jan profesionalno aktivira. No, to je financijski nemoguće bez sponzora. Treba novi motocikl, svaki tjedan ide se na utrke… Zasad još uči, mi smo amateri. Ima i mlađe djece koja skaču 10 do 15 metara. Naravno, na cestu ne smije ni pod razno. Ali odemo šumama, po uređenim stazama, do Križopotja i Jegersega – ispričao nam je Neven Boršić te su se vratili radnoj akciji. 

Valjalo je još doraditi skok, a potom napraviti i nagibe u zavoju, kako bi se pri povratku na novi skok mogla postići optimalna brzina.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3533.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije