neumorni avanturist

IVAN LATIN IZ KOTORIBE Od Triglava do Durmitora, iz avanture u avanturu!

Ivan Latin je 31-godišnji Kotoripčanin, prvostupnik sestrinstva u Županijskoj bolnici Čakovec. Predan je poslu i radu s pacijentima, a kad god uhvati vremena kali se u šumama, na rijekama i planinama od Triglava do Durmitora!

U 2022. godini prvi put je sudjelovao na svjetski poznatoj utrci s preprekama Spartan race, koja nije za svakoga! 

– Pratio sam ih i kad sam vidio da stižu na Kranjsku Goru, prijavio sam se u disciplinu sprint. Riječ je o pet kilometara i 20 prepreka. Skakali smo preko drvenog zida, penjali se po konstrukcijama, mrežama i užadi, hodali po gumenoj traci na visini, nosili kugle i vreće teške 25 kilograma, provlačili se ispod žice po snijegu, bacali koplje… Najzahtjevniji je, naravno, bio trk uzbrdo do skijališta Planica. Kazna za neizvršenu prepreku bude dodatni krug ili trideset “marinaca”, sklekova sa skokom – priča nam Ivan Latin kako je bilo u Sloveniji. 

>> IVAN LATIN IZ KOTORIBE Od Triglava do Durmitora, iz avanture u avanturu!


Svladao je spartanski sprint i ne namjerava stati. U 2023. godini Spartan race stiže u Hrvatsku, u Svetu Nedelju. Prijavit će se u sve tri discipline, uz sprint, to su još super i beast. Ova najduža, zvijerska, ima 21 kilometar i 30 prepreka! Pitamo ga odakle mu kondicija.

– Uvijek sam volio sport, u mladosti sam trenirao nogomet. Potom sam imao dugu stanku, sve dok nisam završio studij. Tada sam ušao u Teniski klub Dubravčan u kojem rekreativno igram Tenisku piramidu. A kad je došla korona, to zatvaranje i maske, kad nisi imao kuda, osjetio sam da moram nešto. Prvo sam počeo trčati oko vrtova, po bentu, uz Muru i Dravu. Dopalo mi se to beganje pa sam počeo odlaziti i na trail utrke po makadamima, šumama i usponima, sve dok nisam stigao do Spartan racea. Sve to me ispunjava, boravak u prirodi, jer tko može platiti pogled s Planice u nizinu? Povremeno i planinarim, odem na Ivančicu ili Kalnik. Ljeti je tu, naravno, i spust kajakom po Dravi. Sve je ovo gušt, opuštanje od stresa – ispričao nam je ovaj neumorni Kotoripčanin.

Toliko toga je prošao, od spartanske utrke podno vrhunaca Triglava pa do spusta divljom Tarom koja se strmoglavljuje od Durmitora. Oni koji ga bolje poznaju znaju da se tek zagrijava, tko zna, još mu nešto letačko nedostaje… 

Razgovarali smo kad je stigao s poslijepodnevnog trčanja od kuće do “železnoga mosta” na Muri. Nakon kratkog odmora i tuširanja pošao je na posao, u noćnu smjenu! 

*Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3532

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije