Vijesti / Naši ljudi
Naši ljudi
DRAGO VIDOVIĆ IZ SLAKOVCA Ima 'lentive' pa dokle potraje...
List Međimurje/Izak Vrtarić

vrćak prepun zimske salate

DRAGO VIDOVIĆ IZ SLAKOVCA Ima 'lentive' pa dokle potraje...

Dragu Vidovića iz Slakovca zatekli smo u "vrćaku", prepunom zimske salate. Sadnice, bolje reći flance, naravno, uzgojio je sam!

- Ovo je lentiva po domaćem, mislim da je službeno "dečija glava". Kupio sam sjeme i sam uzgojio flance. Posadio sam ih u osmom mjesecu. Bit će salate još neko vrijeme, da ne trebamo kupovati, ovisno o tome kakva bude zima - ispričao nam je gospodin Vidović. 

Na gredice je, na vrijeme, posadio i luk i češnjak koji će "stasati" na proljeće. A kad dođe pravo vrijeme, slijede rajčica, paprika, krastavci...

- Imam i gorice na Dugom vrhu u Dragoslavcu. Još ih delam, bit će ove godine nekih 600 do 700 litara vina - kaže. Kušali smo njegovu mješavinu graševine i šipona, aromatiziranu muškatom žutim i ... neki bi se mogli zapitati!

Inače, Drago Vidović je rodom iz Križopotja, od retencije. Supruga Marija Vidović, rođena Boršić, rođena je u Črečanu, ali su njeni rano odselili. Sa suprugom Dragom danas živi u Slakovcu, gdje su nekad davno kupili staru kuću. 

Na imanju imaju i šljive stanley i bistricu, od kojih bi se mogla napraviti odlična rakija... Uz to, u goricama na Dugom vrhu raste i mladi nasad šljive čačanke.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3.526

Najnovije

Reci što misliš!