SVIJET MODE

IVA MEDVED Zaštitno lice kolekcije jesen-zima 2022./2023. brenda Xenia Design

Čakovčanka Iva Medved brend ambasador XD-a

Čakovčanka Iva Medved (16) našla se u glavnoj ulozi za poznati domaći brend XD. Njezino lice možete vidjeti u aktualnoj kolekciji na društvenim mrežama i u web shopu Xenie Design.

– Moda me oduvijek privlačila. Svakog bih dana pratila poznate manekenke na društvenim mrežama, maštala o njihovim životima i zamišljala kako predivan život vode. Često su me članovi obitelji i prijatelji znali pitati zašto se ne bavim modelingom kad imam predispozicije, kao što su visina (175 cm), proporcije tijela i fotogeničnost. I tako je sve krenulo, otkrila nam je Iva, učenica drugog razreda jezičnog smjera Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

Odlučila se javiti u Midikenn model management u Zagrebu, jednu od najprestižnijih i najdugovječnijih agencija u Hrvatskoj koja na čelu s obitelji Bangoura već više od tri desetljeća provodi edukaciju djece i teenagera dajući im temeljna znanja iz modne, ali i životne kulture. Poslala im je upit za upis u modnu školu, a kad je za nekoliko dana stigao pozitivan odgovor, oduševljenju nije bilo kraja.

– U početku nije bilo lako. Bili su tu razni komentari nekih članova obitelji i prijatelja kako je modeling opasna stvar koja nudi brojne izazove, pogotovo za jednu djevojku. No nisam odustala, već sam odlučila slijediti svoje snove. Svoja prva znanja stekla sam upravo u Midikennovoj Školi manekenstva koju su vodile Dalila Lovrić i Ivana Čolić Bagarić. Naučila sam pravilno hodati po pisti, razne okrete i koreografije, kako napraviti prirodni make-up look koji nosi većina manekenki, a saznala sam i nešto više o proizvodima koji su dobri za moju kožu. Kroz razna predavanja naučila sam mnogo o modelingu – kako se biraju modeli, kako izgleda jedan njihov dan, koliko je plaćen posao… Bilo je zaista jedno predivno iskustvo koje je ispunilo sva moja očekivanja, oduševljeno je rekla naša sugovornica te priznala da je pomalo bilo i naporno svaki vikend putovati u Zagreb, i tako nekoliko mjeseci.

SURADNJA S BRENDOM XENIA DESIGN

Nakon Midikenna ukazala se još jedna modna prilika – poziv za casting gdje XD, koji obilježava 37 godina svog brenda te je nedavno u Parizu i New Yorku predstavio novu kolekciju proljeće-ljeto 2022./2023., traži modele za potrebe snimanja za društvene mreže i web shop. Puna optimizma, prijavila se, odradila casting, a odluka je pala da upravo ona bude zaštitno lice nove kolekcije te postane dio XD tima i brend ambasador.

– Imali smo mnogo fotoshootinga za novu kolekciju u kojima sam uživala jer sam radila ono što zaista volim. Naravno, tu je bila odlična ekipa s kojom je bilo predivno raditi, od osnivačice i dizajnerice brenda Ksenije Vrbanić, do fotografa Denija i vizažistice Karoline. Ponekad je znalo biti iscrpljujuće, no to je tako u svijetu modelinga. Treba uložiti puno snage i truda da bi sve bilo savršeno, naglasila je Iva.

Iako joj oduzima dosta vremena, Iva uspješno usklađuje svoju ljubav prema modelingu te obveze u školi. Pored toga, članica je Savjeta mladih grada Čakovca gdje se aktivno bavi problematikom mladih te sudjelovanjem mladih u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade i njihovim aktivnim uključivanjem u javni život. Veliku podršku u tome pruža joj obitelj – tata Mario, majka Anemari, pomajka Leila, baka Ana, sestra Ema te prijateljica Lana.

– U budućnosti bih se, naravno, voljela baviti modelingom, ali također planovi i želje su mi upisati Pravni fakultet ili Fakultet političkih znanosti. Što god odabrala, nadam se da ću ostvariti svoj cilj i biti uspješna u onome što radim, poručila je Iva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije