RECEPT

BISERKA GANZER Donosimo recept za voćni kolač s jabukama!

Biserka Ganzer podijelila je s nama recept za pravi božićni voćni kolač s jabukama

Biserka Ganzer, predsjednica Udruge žena Dunjkovec, podijelila je s nama recept za voćni kolač s jabukama.

Udruga žena je svoje kolače prodavala na adventu u Čakovcu, a ovaj božićni recept je bio pravi hit.

Sastojci

  • 30 dkg šećera
  • 3 jaja
  • 25 dkg margarina
  • 30 dkg glatkog brašna
  • 1 šaka grožđica
  • 1 šaka sjeckanih oraha
  • 1 litra sitno sjeckanih jabuka
  • 1 mala žlica soda bikarbone
  • 1 žlica cimeta
  • mlijeko po potrebi

Prvo treba izmiksati šećer, jaja i margarin, a kad se sastojci sjedine, dodati sve ostalo i promiješati.

Nakon toga smjesu izlijte u namašćenu tepsiju te pecite na 180 do 200 stupnjeva oko 45 minuta*.

Pečeni kolač možete preliti glazurom od čokolade ili posipati štaub šećerom, ovisno o tome što preferirate.

*S obzirom na to da je recept za kolač koji uključuje jabuke, margarin i dosta sjeckanih sastojaka, može biti nešto teži i vlažniji, pa će možda trebati malo više vremena.

Da biste bili sigurni, najbolje je početi provjeravati sa čačkalicom nakon 40 minuta – ako izađe čista, kolač je gotov.

Ako ostane s komadićima smjese, ostavite ga još 5-10 minuta. Također, pečete li kolač na višoj temperaturi (bliže 200°C), pripazite da ne pregori po vrhu!

Povezani sadržaj
Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije