
Biserka Ganzer podijelila je s nama recept za pravi božićni voćni kolač s jabukama
Biserka Ganzer, predsjednica Udruge žena Dunjkovec, podijelila je s nama recept za voćni kolač s jabukama.
Udruga žena je svoje kolače prodavala na adventu u Čakovcu, a ovaj božićni recept je bio pravi hit.
Sastojci
- 30 dkg šećera
- 3 jaja
- 25 dkg margarina
- 30 dkg glatkog brašna
- 1 šaka grožđica
- 1 šaka sjeckanih oraha
- 1 litra sitno sjeckanih jabuka
- 1 mala žlica soda bikarbone
- 1 žlica cimeta
- mlijeko po potrebi
Prvo treba izmiksati šećer, jaja i margarin, a kad se sastojci sjedine, dodati sve ostalo i promiješati.
Nakon toga smjesu izlijte u namašćenu tepsiju te pecite na 180 do 200 stupnjeva oko 45 minuta*.
Pečeni kolač možete preliti glazurom od čokolade ili posipati štaub šećerom, ovisno o tome što preferirate.
*S obzirom na to da je recept za kolač koji uključuje jabuke, margarin i dosta sjeckanih sastojaka, može biti nešto teži i vlažniji, pa će možda trebati malo više vremena.
Da biste bili sigurni, najbolje je početi provjeravati sa čačkalicom nakon 40 minuta – ako izađe čista, kolač je gotov.
Ako ostane s komadićima smjese, ostavite ga još 5-10 minuta. Također, pečete li kolač na višoj temperaturi (bliže 200°C), pripazite da ne pregori po vrhu!







