
Mlada biovrtlarka pokazuje kako iz male zemlje nastaju veliki plodovi
Lidia Vinković iz Vučetinca slobodno vrijeme posvećuje uzgoju svog biovrta, a svoje iskustvo redovito dijeli s članovima Facebook grupe Biovrt.
Nakon dugog i sušnog ljeta, glavnina vrtlarskih radova približava se kraju, a smočnice i škrinje polako se pune povrćem.
Po Lidijinim riječima, 2025. godina posebno je pogodovala rajčici te je mnogi zovu „godinom rajčice“.
Uzgoj povrća i voća u biovrtovima postaje sve popularniji jer omogućava obiteljima i pojedincima da uživaju u kvalitetnom i zdravom povrću, bez štetnog utjecaja na okoliš i ljudsko zdravlje.
Kompostiranje, zelena gnojidba i njegovanje postojećeg biosustava ključni su elementi biovrtova koji proizvode hranjivije i ukusnije plodove.
No, kako ističe Lidia, vrtlarenje donosi i psihološke dobrobiti.
Zadovoljstvo promatranjem kako trud i volja postaju ukusni plodovi i jela za obitelj, te povratak prirodi i njezinim procesima, čine uzgoj biovrta neprocjenjivim iskustvom.












