donosimo i recept

ŠTEFANEC Davor Višnjić drvarnicu pretvorio u kulinarsku oazu

Davor Višnjić odrastao je u Štefancu s obitelji koja je uključivala mamu, tatu, mlađu sestru i baku, a nedaleko su živjeli i njegovi drugi djed i baka

Glavna kuharica u domu bila je Davorova mama koja je nakon posla uvijek spremala obroke za njega i njegovog tatu. Kad je Davor upisao srednju školu za soboslikara, počeo je raditi kod oca koji je imao svoju firmu za soboslikarstvo.

Dok su oni radili ujutro, mama bi kuhala ručak koji ih je čekao poslije posla. Bake su također pomagale, jedna je često pekla kolače poput pogača i zdiganih kolača. U njihovoj se obitelji uvijek kuhalo i jelo domaće. Davor je kulinarsku strast dodatno razvio kada se sa suprugom Monikom preselio u vlastitu kuću. Počelo je s roštiljanjem da bi s vremenom staru drvarnicu u dvorištu preuredio u svoju oazu kuhanja.

Složio je najprije jedan, zatim i drugi roštilj, uredio i prostor za pečenje odojaka i jarića te nabavio i peku. Brzo je s punim pravom stekao titulu glavnog kuhara na različitim obiteljskim proslavama. Roštilj, peka, čobanac… već kako se prije pečenja ili kuhanja dogovore. Davorova mlađa sestra udana je u Vinkovce pa je zato usavršio i umijeće kuhanja čobanca.

Naš je sugovornik i glavni kuhar za proslave Praznika rada u Štefancu. Njegov je grah nadaleko hvaljen. Kaže da su mu inače sva jela podjednako draga. Bitno je da je uz njega tijekom pripreme dobro društvo i hladan gemišt.

-Takva višesatna druženja smatram odlično provedenim vremenom, kratak je i jasan uz opasku da je kontinuirano i u potrazi za novim receptima. S čitateljima našega tjednika rado je podijelio svoj način pripreme hobotnice u peki.

MIRISI DOMA

Hobotnica u peki

SASTOJCI

– hobotnica

– krumpir

– mrkva

– luk

– češnjak

– začini po izboru

PRIPREMA

Smrznutu hobotnicu najprije je potrebno kuhati u vodi otprilike pola sata kako bi omekšala. Nakon kuhanja, hobotnicu ocijedite i očistite uklanjajući eventualne nečistoće.

Zatim hobotnicu stavite u peku zajedno s oguljenim i narezanim krumpirima te dodajte začine po želji. Hobotnicu je potrebno peći oko dva sata.

*Preuzeto iz lista Međimurje br. 3673

Povezani sadržaj
Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije